detector.media
30.08.2010 15:55
Суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу на частоти і звернувся до ГПУ

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі.

 

Таке рішення оголосив 30 серпня головуючий суддя Анатолій Денісов, розглянувши апеляційні скарги ТВі і 5-го каналу у справі за позовом телеканалів НТН і «Ентер фільм» проти Нацради. Суд задовольнив апеляційні скарги частково, скасувавши постанову Окружного адміністративного суду міста Києва та ухваливши нову.

 

Єдиною підставою для рішення апеляційного суду стали незаконні і протиправні, з явними порушеннями, на його думку, дії з боку Національної ради. Тож суд виніс окрему ухвалу до Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи проти винних осіб.

 

Як повідомляла ТК раніше, на засіданні суду 30 серпня  представники каналу ТВі подали нову апеляційну скаргу, зміни якої стосувалися мотивувальної частини, а також - додаток №6/а до своєї ліцензії, який раніше у них витребував суд.

 

Нагадаємо, на конкурс  Нацради, підсумки якого були підбиті 27 січня 2010 року, виставлялися 92 частоти з малопотужними передавачами (10 Вт). А вже згодом ТВі і 5 канал, які стали переможцями конкурсу, замовили в Українського державного центру радіочастот висновки про можливість збільшення цих потужностей і навіть технічний перенос цих передавачів.

 

8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу. 5 канал і ТВі, які виступали третіми особами із самостійними вимогами на предмет позову, оскаржили це рішення.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY