detector.media
27.08.2010 16:18
Книгоблог
Книгоблог
Із кінця серпня на Першому Національному продовжить виходити в ефір програма «Книга.UA», щоправда, у дещо зміненому форматі.

На початку літа, випустивши в ефір ювілейну - соту - програму, «Книга.UA», разом із Мариною Бондаренко пішли на канікули. А з осені «Книга.UA» повертається на екран, але з новим ведучим та оновленим форматом. Зміни в програмі стали наслідком масштабної корекції змістового наповнення каналу новим керівництвом.

 

Оновлена «Книга.UA», як зазначається на офіційному сайті Першого Національного, «розповідатиме про книжки не як про речі, що надруковані і лежать у крамницях, а про людей, ідеї та життєві ситуації, які є першопричиною виникнення змісту книжок». Видозмінений проект працюватиме за принципом електронного блогу, де абсолютно різні люди - письменники, журналісти, продавці книгарень - рекомендуватимуть зовсім різні книги.

 

- Програм такого формату ще не було на українському телебаченні, - переконує редактор творчого об'єднання публіцистичних програм НТКУ Сергій НЕРЕТІН. - Це буде щось на зразок інфотейменту, водночас пов'язане з мережею інтернет. Кожен випуск поєднуватиме розповідні сюжети про певну подію чи явище у жанрі «story», а поміж сюжетами будуть показані блоги відомих і не дуже відомих особистостей - письменників, публічних діячів, естрадних зірок. Автори блогів рекомендуватимуть глядачам книги, які або самі прочитали, або вважають вартими уваги.

 

Спектр книг буде доволі широкий - від Ларсена до Чарльза Буковські, від екзистенціальних книг до творів українських письменників. Можливо, буде представлена й дитяча книга. За словами Сергія Неретіна, українській книзі намагатимуться приділяти значну увагу. Вже є сюжети про письменницькі гонорари, про те, як створюється та поширюється в Україні аудіокнига.

 

У «Книги. UA» також буде новий ведучий. Спершу планувалося, що замість Марини Бондаренко програму вестиме український письменник Антон Фрідлянд. Але оскільки він раптово відмовився, «Книга. UA» виходитиме в ефір разом із літературним критиком та книжковим агентом Бориславом Березою.

 

Вікторія Скуба,  «День»

 

Фото - moskowbooks.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY