detector.media
26.08.2010 18:40
Адміністрація президента розпочинає громадське обговорення концепції суспільного мовлення з Одеси

Громадське обговорення концепції створення національного суспільного мовлення, проект якої підготовлений Адміністрацією президента, розпочнеться в Одесі. Про це ТК повідомила заступник глави Адміністрації Ганна Герман.

 

За словами першого заступника керівника головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Олега Міруса, графік та програма обговорення в регіонах наразі ще затверджується. Але попередньо відомо, що 7 вересня обговорення має відбутися в Одесі, 14 вересня - в Донецьку, 21 вересня - у Львові. Як повідомив Олег Мірус, співорганізаторами обговорення є обласні гуманітарні ради. До участі в обговоренні запрошуються всі члени Громадської гуманітарної ради при президентові України, а також представники громадських огранізацій та інші.

 

Нагадаємо, що раніше рух «Стоп цензурі!» намагався долучитися до обговорення концепції суспільного мовлення на Гуманітарній раді, і навіть пропонував до розгляду законопроект, підготовлений громадськими організаціями. Проте прохання громадськості владою було проігноровано. Як пояснила пізніше Ганна Герман, представників Руху «Стоп цензурі!» не запросили до обговорення концепції суспільного мовлення, бо вони не є... членами гуманітарної ради. У складі ради медійну громадськість представляють лише директор «Інтерфаксу» Олександр Мартиненко та спецкореспондент СТБ Ольга Червакова.

 

Наразі ніхто з членів відомої Коаліції громадських організацій «Суспільне мовлення», яка була створена ще у 2005 році, в яку увійшли представники всіх авторитетних в Україні і за кордоном медійних громадських організацій та на рахунку якої є кілька концепцій створення в Україні СМ, в тому числі - й дуже якісна концепція редакційної політики новинної  служби СМ, проект Закону про СМ в Україні ні до яких заходів Гуманітарної ради запрошені не були. .

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY