detector.media
25.08.2010 14:52
Москаль: до вбивства редактора «Нового стилю» причетна міліція

Народний депутат блоку «Наша Україна - Народна самооборона», генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль заявляє, що до вбивства головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва причетні працівники міліції. Про це повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

 

«У нас, якщо зникає журналіст, треба шукати працівника міліції. Це вже показав досвід розкриття справи про вбивство Георгія Гонгадзе, і інші злочини, що скоюються по відношенні до працівників ЗМІ. Насправді цей злочин був скоєний у міліцейському середовищі, і скоєний у боротьбі за владу, а саме - за посаду керівника Харківського обласного управлінні внутрішніх справ», - заявив він.

 

Наразі харківською міліцією керує Михайло Мартинов, якого, за словами депутата, хочуть замінити на Станіслава Денисюка, який очолює обласну податкову адміністрацію. Але в таких імовірних змін є багато супротивників. «Що у такому випадку роблять? Шукають компромат на претендента, та використовують ЗМІ. І група співробітників міліції, і бувших, і діючих, які повинні бути відомі всій Харківській міліції, попросили Климентьєва, щоб він зробив фото дачі Денисюка і почав серію публікацій негативного характеру про нього...Вони показали журналісту, де знаходиться ця дача, але перед нею озеро і здалеку сфотографувати її складно. Журналіст сказав, що ввечері візьме човна, і сфотографує її зблизька. Після того знайшли пустий човен, в човні - його мобільний, а самого журналіста не знайдено до сьогоднішнього дня», - розповів Геннадій Москаль.

 

За його словами, цей злочин не розкритий, тому що «всі "ниточки" тягнуться до нинішніх працівників міліції, в тому числі до деяких генералів», а також до колишніх працівникаів міліції. Тому, на його думку, «цю справу Генеральна прокуратура повинна витребувати з МВС (тому що ті не зацікавлені в її розкритті, бо це буде черговий скандал і справа "Гонгадзе-2"), створити оперативно-слідчу групу з працівників Служби безпеки України і її швидко розкрити».

 

Також Геннадій Москаль заявив, що за наявною в нього інформацією журналіста вже немає в живих.

 

Нагадаємо, що про зникнення засновника і головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва стало відомо 12 серпня. Із заявою про те, що пан Климентьєв напередодні пішов з дому та не повернувся, до міліції звернулись його близькі родичі.

 

У ході перевірки співробітники міліції встановили, що 11 серпня пан Климентьєв виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі BMW сріблястого кольору в невідомому напрямі. 15 серпня слідчий відділ Дзержинського районного відділення Харківського міського управління ГУ МВС у Харківській області порушив кримінальну справу за статтею про умисне вбивство зниклого журналіста.

 

17 серпня о 18.00 у човні, який плавав на Печенізькому водосховищі, виявили мобільний телефон Василя Климентьєва.

 

За словами колег журналіста, у червні йому пропонували 10 тисяч доларів за відмову від публікації.

 

Як повідомляла ТК, стурбованість щодо зникненням головного редактора «Нового стилю» висловили Комітет із захисту журналістів, а також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович. А «Репортери без кордонів» закликали провести ретельне і прозоре розслідування.

 

Президент України Віктор Янукович узяв розслідування справи під особистий контроль і доручив міністру внутрішніх справ і генеральному прокурору зробити «все можливе і неможливе» для того, щоб знайти Василя Климентьєва.

 

Газета «Новий стиль» висвітлює теми корупції в силових органах, у друк виходить нерегулярно. Василь Климентєв цілеспрямовано шукає та публікує компромат на окремих керівників міліції, прокуратури та податкової адміністрації. За словами засновника інформаційного агентства «Медіапорт» Зураба Аласанії, Василь Климентьєв підтримує контакти з небагатьма журналістами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY