detector.media
22.08.2010 00:04
30 серпня буде визначено переможця щорічної премії «Детектор медіа» «Фаворит телепреси – 2010»

30 серпня під час круглого столу в прес-центрі «Главред-Медіа» експертами провідних видань України буде визначено переможця щорічної премії «Детектор медіа» «Фаворит телепреси - 2010».

 

Премію «Фаворит телепреси» засновано 2007 року як відзнаку для телевізійних програм від оглядачів, що пишуть про телеконтент і медійний ринок у друкованих та інтернет-виданнях. Згідно з положенням, переможцем може стати будь-яка телепрограма, що транслювалася в поточному телевізійному сезоні та, на думку преси, найяскравіше демонструвала творчий пошук у виробництві соціально відповідального телевізійного продукту в Україні.

 

Мета премії - за результатами прозорого обговорення національного телепродукту у фаховому журналістському середовищі щороку обирати телепрограму, гідну визнання корпорацією медіа-оглядачів.

 

У складі медіажурі 2010 року виступають експерти, делеговані провідними виданнями України, що регулярно оглядають національний телепростір та аналізують його проблематику. На сьогодні заявки подали редакції таких видань: «Детектор медіа», Media Business Reports, «МедіаБізнес», «Дзеркало тижня», «КоммерсантЪ», «День», «Український тиждень», «Главред», «Профіль», «Известия в Украине», «Комментарии», «Телерадиокурьер», «Фокус», «Экономические известия», Marketing Media Review, «Медіапорт», «Кореспондент», «МедіаСат» «Комсомольская правда в Украине», «Журналіст України».

 

Таким чином, за концепцією премії, преса, що аналізує український телепродукт і телепростір, має підтримати програму, що створює нові тенденції, нові горизонти, ставить нову планку для серійного виробництва.

 

Нагорода присуджуються не окремим персоналіям, а телевізійній програмі та команді, що працювала над її створенням.

 

Видання в особі обраного ним експерта незалежно від інших називає одну програму, яка, на його думку, найкраще відповідає вимогам премії. З пропозицій формується шорт-лист. Шорт-лист надсилається експертам для ознайомлення та публікується на сайті ТК.

 

Переможця визначають після обговорення шорт-листа на круглому столі «Детектор медіа» в прес-центрі «Главред-Медіа» 30 серпня відкритим голосуванням усіх експертів (1 експерт від кожного видання, включно з «Телеритикою»).

 

Всі матеріали голосування є відкритими і публікуються в журналі «Детектор медіа» та на сайті «Детектор медіа» після церемонії нагородження, що відбудеться 8 вересня.

 

Неодмінною умовою остаточного офіційного рішення телеекспертів від преси щодо переможця є розширене обґрунтування - за що обрано саме цю програму для нагороди. Це обґрунтування виробляється під час обговорення на круглому столі.

 

Нагадуємо експертам медіажурі: останній день прийому заявок щодо кандидатури переможця з обґрунтуванням вибору - 25 серпня. Контактна особа - Лілія Зінченко zinchenko.tk@gmail.com, 235-22-55, 235-70-91.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY