detector.media
21.08.2010 14:18
Посол Франції: Серед очікувань від України – реальний плюралізм у роботі ЗМІ

«Серед очікувань від України - моменти, що стосуються функціонування механізмів правової держави, дотримання основоположних свобод і прав людини, реального плюралізму в політичному житті і роботі ЗМІ», - зазначив посол Франції Жак Фор в інтерв'ю журналу «Профіль».

Він підкреслив:

«Ми дуже пильно стежимо за розвитком ситуації в цих сферах. Потрібно визнати, що серед інших пострадянських держав Україна за цими напрямками зробила дуже великий крок вперед. Наше щире бажання, щоб у жодному випадку не було відкату назад. З жалем можу відзначити, що є певні свідоцтва не зовсім позитивного розвитку ситуації в даних сферах. Зокрема, можна вказати на певні спроби знехтувати правилами, що визначають участь тих або інших сил у політичному житті країни. На мій погляд, немає життєвої необхідності змінювати текст законів перед кожною виборчою кампанією».

 

Також, відповідаючи на запитання щодо того, які докази на підтвердження курсу України на євроінтеграцію є для ЄС переконливими, Жак Фор сказав, що перший зарубіжний візит президента України Віктора Януковича у березні 2010 року до Брюселю було сприйнято як «багатообіцяючий символ». А характеризуючи конкретні дії нинішньої влади, зауважив:

 

«З моєї точки зору, не зовсім доречно змішання ролей деякими представниками державної влади. Зокрема, я маю на увазі СБУ, яка, на мій погляд, зараз присутня практично у всіх сферах життя країни. Ця тенденція аномальна і викликає серйозну стурбованість».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY