detector.media
17.08.2010 11:14
Конкретніші рекомендації «Репортерів без кордонів» до української влади вийдуть 23 серпня

23 серпня вийдуть більш конкретні рекомендації до влади за результатам візиту «Репортерів без кордонів». Про це повідомила в ефірі ТВі 16 серпня Оксана Романюк, представник «Репортерів без кордонів» в Україні.

 

За її словами, «Репортери без кордонів» досі сподіваються зустрітися з президентом Віктором Януковичем.

 

Вона також повідомила, що в серпні «Репортери» подадуть свій річний звіт - рейтинг  свободи слова. «В ньому буде позиція України порівняно з іншими країнами. Я думаю, що в цьому рейтингу позиція України опуститься, порівняно з іншими роками. Ми звертаємося до Ради Європи, до Європейського Союзу, до ПАРЄ, до ОБСЄ, які беруть наші звіти до уваги і оцінюють демократичність країни відповідно до стандартів. Ми впливаємо на імідж України за кордоном, можливо опосередковано на економічні стосунки між Радою Європи і Україною, зокрема чи готова Україна до афільованого членства. Владі, патріотичній владі потрібно це розуміти» - сказала Оксана Романюк.

 

Нагадаємо, міжнародна громадська організація «Репортери без кордонів» перебувала з офіційним візитом в Україні 19-21 липня, однак їй так і не вдалося зустрітися з представниками влади. Утім, «Репортери» сформували попередні рекомендації щодо подальших дій влади у сфері свободи слова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY