detector.media
16.08.2010 16:56
Герман здивована, звідки ТВі знав зміст листа Валенси

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман уточнює, що лист екс-президента Польщі Леха Валенси до президента України Віктора Януковича з приводу занепокоєння «погіршенням ситуації зі свободою слова», посольству України у Варшаві передали тільки 16 серпня. У зв'язку із цим вона висловлює своє здивування тим, що сайт ТВі був ознайомлений зі змістом листа ще до його передачі. Про це йдеться в її заяві.

 

Як нагадує Ганна Герман, 14 серпня в засобах масової інформації, зокрема, на сайті ТВі, з'явилася інформація про лист, який екс-президент Польщі Лех Валенса написав президенту України Віктору Януковичу. За її словами, президент України виявив зацікавлення змістом листа, але самого послання «ніде не виявилося».

 

«Ми телефонували в Посольство України в Польщі, в посольство Польщі в Україні. Але там нічого не знали про лист Леха Валенси. Нарешті 16 серпня на наше прохання Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні Яцек Ключковський зателефонував у фонд Леха Валенси, і там йому сказали, що лише сьогодні, себто 16 серпня, о 16 годині такий лист був переданий посольству України в Варшаві», - уточнює вона.

 

У зв'язку із цим у Ганни Герман виникло питання: якщо 14 серпня лист Валенси ще нікому не надходив, ніхто його не читав, чому інформація про зміст цього листа з'явилася на сайті ТВі? «Що це - організована наспіх акція? Яка її мета? І чи сам легендарний лідер "Солідарності" достеменно знайомий з суттю справи?», - цікавиться пані Герман.

 

Як писала ТК, 14 серпня прес-служба ТВі з посиланням на інформагентство Agence France-Presse (AFP) повідомила про те, що екс-президент Польщі Лех Валенса передав лист президенту Віктору Януковичу через посольство України в Варшаві. У листі він висловив своє занепокоєння «погіршенням ситуації зі свободою слова в Україні». Зокрема, Валенса був «стурбований повідомленнями, що надходять з України, про те що два телеканали - 5 канал і ТВі - позбавляють ліцензій», повідомив Пьотр Гулчинський, голова Інституту Леха Валенси.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY