detector.media
12.08.2010 12:09
Кабмін хоче прибрати із законодавства згадку, що статути НТКУ і НРКУ затверджуються законом

11 серпня на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено законопроект про внесення змін до статті 14 закону «Про телебачення і радіомовлення»», підготовлений Державним  комітетом телебачення та радіомовлення. Про це повідомляє департамент інформаційної політики Держкомтелерадіо, зазначаючи, що секретаріат Кабміну готує документи для подання законопроекту на розгляд парламенту.

 

Метою законопроекту є «вдосконалення правових засад діяльності національних телерадіоорганізацій». Пропонується виключити частину четверту статті 14 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», у якій ідеться про те, що Національна телекомпанія України та Національна радіокомпанія України мають свої статути, які затверджуються законом України.

 

Держкомтелерадіо пояснює цю пропозицію тим, що ця норма не узгоджується з Конституцією України, Господарським кодексом України, законом «Про управління об'єктами державної власності».

 

«У зв'язку з цим та на виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 2 червня 2010 р. № 383, Держкомтелерадіо було підготовлено проект закону», - пояснює комітет. Нагадаємо, урядова постанова № 383 від 2 червня стосувалася внесення змін до статуту НРКУ, за яким функції управління компанією поклали на Держкомтелерадіо, а керівництва - на генерального директора, який призначається урядом.

 

«Фактично Держкомтелерадіо хоче легалізувати те, що було зроблено кілька місяців тому - зміни до статутів НТКУ і НРКУ, тобто перепідпорядкування Кабміном собі державних мовників», - прокоментував законопроект юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY