detector.media
12.08.2010 10:44
«Мега» занадто омолодив аудиторію і тепер хоче зробити її на 5 років старшою

У результаті ребрендингу аудиторія каналу «Мега» омолодилася значно більше, ніж передбачалося, а тому наразі керівництво каналу вирішило переорієнтуватися на старшого глядача. Про це повідомила газеті «Коммерсанть» Олена Дурманова, керівник служби досліджень і комунікацій групи «Інтер».

 

«Мега» зараз знаходиться в процесі зміни концепції. Навесні на каналі, який називався тоді «Мегаспортом», були звільнені всі працівники, а він сам перетворився із спортивного в спортивно-розважальний. Ядро аудиторії «Мегаспорту» становили люди старше 55 років. Але в процесі змін аудиторія омолодилася більше, ніж планувалося. «Наразі ядро аудиторії каналу - чоловіки у віці 12-25 років, ми плануємо зробити його на п'ять років старше», - говорить пані Дурманова.

 

Як вже повідомляла ТК, новим директором каналу «Мега» призначений Костянтин Стрюков, який раніше очолював канал «MTV-Україна». Пан Стрюков обійме посаду у вересні цього року.

 

За словами Костянтина Стрюкова, через рік «Мега» повинен увійти в топ-10 каналів серед цільової аудиторії у віці 18-45 років. «Це буде іронічний, стильний канал для людей з почуттям гумору і хорошим достатком», - зазначив пан Стюков.

 

«Після того, як я очолив "MTV-Україна", частка каналу виросла в три рази. Зараз переді мною стоїть завдання наростити її удвічі», - говорить Костянтин Стюков. До цих пір показники каналу знизилися - за даними GfK Ukraine, частка «Мега» у квітні, відразу після ребрендингу, стала 1% (аудиторія - люди у віці 18-45 років, які проживають у містах з населенням більше 50 тис. чоловік), а в липні - всього 0,69%.

 

Нагадаємо, минулого року група «Інтер» розпочала ребрендинг каналу «Мегаспорт». Його метою було залучення «більш молодого глядача та жінок». Тоді ж канал очолив Олександр Кравцов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY