detector.media
10.08.2010 12:22
Депутати пропонують удосконалити положення закону про видачу прокатного посвідчення на фільм

Народні депутати Ірина Геращенко й Олександр Третьяков 9 серпня зареєстрували законопроект № 7029 про внесення змін до статті 15 закону «Про кінематографію» щодо порядку видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів.

 

Документ пропонує вдосконалити положення статті 15 закону «Про кінематографію», встановивши строки прийняття рішення про видачу або відмову у видачі прокатного посвідчення, визначивши вичерпний перелік підстав для видачі та cкасування цього посвідчення (чинний закон ані строків, ані підстав не містить).

 

Законопроект передбачає, що державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів (прокатне посвідчення) видається на платній основі суб'єктам  кінематографії протягом 15 робочих днів після подання заяви та інших документів і матеріалів, визначених Кабінетом Міністрів України. Термін розгляду заяви про видачу прокатного посвідчення може бути подовжений на 20 робочих днів у разі виникнення розбіжностей щодо індексу фільму та перегляду фільму експертною комісією з питань розповсюдження і демонстрування фільмів.

 

Підставою для відмови у видачі прокатного посвідчення є наявність відповідного висновку експертної комісії про те, що фільм не відповідає вимогам законів «Про захист суспільної моралі» і «Про кінематографію». Рішення про відмову у видачі може бути оскаржене  у судовому порядку.

 

Окрім цього, прокатне посвідчення може бути анульоване та скасована державна реєстрація фільму у випадках виявлення недостовірної інформації у поданих документах або дострокового припинення дії угод, укладених з власником майнових авторських прав.

 

Депутати вважають, що прийняття закону врегулює правові відносини у сфері кінематографії та приведе положення закону «Про кінематографію» у відповідність до закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY