detector.media
09.08.2010 15:37
У Росії стартував кінофестиваль «Окно в Европу»

У неділю, 8 серпня, у Виборзі відкрився кінофестиваль «Окно в Европу», пише інтернет-видання «Газета.Ру».

 

До основної програми кінофестивалю 2010 року під назвою «Осенние премьеры» увійшло 11 ігрових фільмів, серед яких картини Станіслава Говорухіна «... В стиле JAZZ» та Олексія Балабанова «Кочегар». Оцінювати конкурсні картини буде журі на чолі з режисером Андрієм Хржановським.

 

Головною подією кінофестивалю у Виборзі, що відрізняє його від того ж «Кінотавра» є конкурс «Выборгский счет». Переможцеві буде вручений приз «Золотая ладья», а конкуренцію картинам, які представлені у фестивальних конкурсах «Осенние премьеры» і «Жанр плюс», складуть фільми, що зібрали призи на «Кінотаврі», Берлінському та Карловарському кінофестивалях: «Другое небо» Дмитра Мамула, «Как я провел этим летом» Олексія Попогребського, «Дом Солнца» Гаріка Сукачова та інші.

 

Завтра, 10 серпня 2010 року, на кінофестивалі святкуватимуть 20-річний ювілей комедії Юрія Маміна «Бакенбарды», провідну дебютну роль у якій зіграв Віктор Сухоруков.

 

«Окно в Европу-2010» триватиме тиждень. У наступну неділю журі всіх конкурсів підведе підсумки. Фільмом закриття стане картина «Только не сейчас» Валерія Пендраковського і Юрія Рогозіна.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY