detector.media
06.08.2010 14:57
Український католицький університет готуватиме магістрів журналістики на базі іншої освіти

Український католицький університет (УКУ) отримав ліцензію МОН України на відкриття магістерської програми з журналістики: спеціальність «Журналістика» - 8.030201, кваліфікація - «магістр журналістики». Рішення Державної атестаційної комісії Міністерства освіти та науки України від 24 червня 2010 року, протокол №84, пише інтернет-видання «Вголос».

 

Мета магістерської програми з журналістики УКУ - запровадити в Західній Україні європейську модель підготовки магістрів-журналістів на основі синтезу журналістського фаху з базовою освітою в гуманітарних і соціально-економічних науках, зазначено в повідомленні університету.

 

Тривалість програми денної форми навчання становить два роки (4 семестри).

 

Ця програма в УКУ матиме експериментальний характер. Вона створена для випускників бакалаврату з гуманітарних і соціально-економічних напрямів. Для студентів працюватиме ньюзрум, де вони навчатимуться відеомонтажу, аудіомонтажу, верстці та дизайну друкованих медіа, а також розробці WEB 2.0. Крім того, на базі університету є навчальна телерадіостудія для практичної роботи студентів за напрямами «новинна телерадіожурналістика», «робота в прямому телерадіоефірі», «аналітична телерадіожурналістика». Навчальний процес забезпечуватимуть викладачі-науковці та журналісти-практики зі Львова, Києва, Харкова, Варшави, Праги, Лондона, Нью-Йорка.

 

В Західній Україні підготовку студентів за спеціальністю «Журналістика» здійснюють у чотирьох вищих навчальних закладах. З них лише в одному існує магістратура, у решті вишів - бакалаврат. Водночас до цієї магістратури з журналістики в межах галузі знань «Журналістика та інформація» можуть вступати лише бакалаври, які здобули освіту за напрямами «Журналістика (6.030301), «Реклама і зв'язки з громадськістю (за видами діяльності)» (6.030302) і «Видавнича справа та редагування» (6.030303). Таким чином, вступ до магістратури обмежено бакалаврам, які навчалися на інших напрямах підготовки.  

 

В європейському освітньому просторі існує практика, коли фахівців з журналістики готують на базі уже отриманої вищої освіти в різних галузях.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY