detector.media
30.07.2010 17:44
Видавці протестують проти монополізації поштових скриньок «Укрпоштою»

Низка профільних організацій протестує проти надання «Укрпошті» виключного права вкладення листів, рекламних матеріалів, преси тощо до поштових скриньок. Відповідна ініціатива з'явилася у законопроекті про внесення змін до закону «Про поштовий зв'язок», розміщеному на сайті Міністерства транспорту та зв'язку 16 липня.

 

Незгоду з пропонованою новацією висловили Українська асоціація видавців періодичної преси, Асоціація незалежних видавців України, Українська асоціація директ-маркетингу та Національний союз журналістів України.

 

На їхню думку, монопольне право «Укрпошти» на завантаження скриньок є обмеженням свободи слова, оскільки дає владі можливість контролювати розповсюджувану інформацію через державне підприємство.

 

Окрім цього, на їхню думку, розвиток послуги з доставляння кореспонденції та преси буде неможливим за умов відсутності конкуренції. Впровадження такої норми призведе до погіршення якості цієї послуги. Крім того, робота тисячі кур'єрських служб та передплатних агенцій, у яких наразі працює близько 50 тис. осіб, буде фактично паралізована.

 

Організації пропонують доробити законопроект, виключивши з нього дану норму.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY