detector.media
30.07.2010 14:55
Приборкання комплексу та бруду
Приборкання комплексу та бруду
Усе — на жіночі плечі

Восени телеканали «Україна» та «1+1» покажуть реаліті не просто для жінок. Учасницями перевтілень у нових форматних проектах «Оголена красуня» та «Від пацанки - до панянки» будуть винятково представниці прекрасної половини.


Не 90-60-90

 

ТРК «Україна», керівник якої Вальдемар Дзикі ще минулого року розповідав про плани створення окремого жіночого каналу, в новому сезоні покаже «Оголену красуню» - адаптацію міжнародного формату How to look good naked (RDF Rights). До участі у новому проекті канал запрошує жінок від 25 до 50, параметри яких не 90-60-90, і найголовніше - незадоволених своїми розмірами та формами або образом загалом. «Наші героїні повинні мати особливі історії стосунків із власним тілом. У кожної має бути комплекс відносно певної його частини - грудей, стегон, ніг чи чогось іншого, - розповідає «УМ» провідний продюсер проекту Оксана Тараненко. - Є багато жінок, які бояться бути жінками: хтось не носить спідниці, бо має варикоз; інша не ходить на пляж через криві ноги; третя не носить прикрас - тому що мама колись сказала підлітку, що «начіпляла» буси і сережки: «Ти схожа на циганку». Усі ті, хто має подібні історії, можуть претендувати на участь у нашому новому проекті». Закономірно, що закомплексовані представниці прекрасної половини не біжать наввипередки, щоб їх показали по телевізору: за перший тиждень кастингу заявок надійшло небагато.

 

Готуючи нове жіноче реаліті, творча група обрала «трьох китів»: пробує поєднати версії формату, зроблені у Великобританії, США та Канаді. «У британській версії ведучий - це професійний стиліст, в американській - «подружка», у канадській - просто presenter, - пояснює Оксана Тараненко. - У нашому проекті ведучий виконуватиме всі функції відразу: і шоумена, і стиліста, і експерта, і психолога». Саме безальтернативного ведучого - за словами провідного продюсера, «єдиного і неповторного, на якому все тримається», - вважають головною «родзинкою» «Оголеної красуні». Загалом програми форматного проекту намагатимуться зробити емоційнішими у порівнянні з тими, що виходили в інших країнах. Перетворення закомплексованої жінки у самодостатню відбуватиметься без застосування дієт і скальпеля, з допомогою «комплексу вправ», що піднімають самооцінку, та приємних сюрпризів для героїнь.


Панянка має знати українську

 

Натхнені успіхами соціально-психологічного реаліті «Міняю жінку» (за форматом Wife Swap), у якому, як не крути, а все обертається навколо і за правилами берегині сімейного вогнища, «Плюси» взялися за адаптацію до українських реалій формату From Ladette to Lady - «Від пацанки - до панянки». Британці вперше побачили цей формат 5 років тому, відтоді оригінальну версію проекту українці мали змогу трохи подивитися на державному каналі часів Віталія Докаленка. (Утім тогочасні плани Першого Національного знімати адаптовану версію лишилися лише планами). Зараз оригінал - у сітці «Сіті».

 

Оскільки пацанки - народ розкутий, претенденток стати однією з десяти учасниць цього проекту не бракує, до того ж на кону - 200 тисяч гривень або навчання у Європі. За словами продюсера Оксани Кучерової, охочих - сотні. Однак Оксана зауважує: «Цей проект - не шоу талантів, це випробування. Тут буде брудно, брутально, невиховано - тож учасниці повинні бути достатньо сміливими, щоб про це говорити на всю країну. І не боятись відкрити свої негативні сторони. Наш проект соціально-психологічний. Тому, обираючи учасниць, ми надаємо перевагу тим, кому реально потрібна допомога. Це можуть бути ті, хто опинився на дні, - наприклад жінка з 10-річним наркоманським стажем чи безтурботна представниця «золотої» молоді, що втомилася від вседозволеності».

 

Відмінність «плюсівського» варіанта телепроекту від британського вмотивована відмінністю соціальних проблем в Україні й на Туманному Альбіоні. Там, в основному, головний біль у жінок віком від 18 до 30 - від алкоголізму та вештання нічними клубами, у нас - «понтова неосвіченість» та виживання за будь-яку ціну.

 

За словами Оксани Кучерової, яка продюсувала і продюсує «Міняю жінку» і зараз працює над ще одним реаліті «Без мандата», у проекті «Від пацанки - до панянки», порівняно з оригінальним форматом, буде більша кількість уроків естетичного виховання та перевиховання. «У заміському будинку палацового типу (звичайно, не йоркширське графство, як у британців, але це так само один із дійових персонажів шоу) пацанок навчатимуть, зокрема, танцям-пластиці-ході, живопису, кулінарії cordon blu, флористиці, етиці-естетиці, верховій їзді і навіть правилам дипломатичного протоколу, а ще - українській та фрацузькій мовам», - розповідає Оксана.

 

Заплановано показ 11 епізодів проекту. У першому учасниць представлять у всій «пацанській» красі. Дев'ять наступних - це дев'ять тижнів навчання у строгій уніформі для уроків та трохи іншій - для позакласного життя. Після своєрідних тестувань у кінці кожного тижня (походу в театр чи прийому гостей) одна з учасниць залишатиме шоу. Заключний епізод - випускний бал і хепі-енд найкращої учениці. До речі, у реаліті «Від пацанки - до панянки» і спільний із «Міняю жінку» головний режисер - Яна Федосенко. Тому за стилем молодих телевізійниць, роботу яких уже бачив глядач, можна у загальних рисах уявляти майбутній результат.

 

Валентина Самченко, газета «Україна молода»

 

Фото - «Україна молода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY