detector.media
28.07.2010 17:04
Нацрада оголосила конкурс на членство у своїй громадській раді

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 липня оголосила конкурс на оновлення складу своєї громадської ради. Громадські організації та індивідуальні члени можуть протягом 1,5 місяця подати заявки до відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю.

 

Крім цього, Національна рада включила до положення про громадську раду пункт про те, що термін повноважень членів громадської ради становить один рік. Як пояснила  заступник голови Національної ради Лариса Мудрак, постановою Кабінету Міністрів «Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 26 листопада 2009 року визначено, що громадські ради при державних органах мають оновлювати свій склад один раз на рік.

 

Лариса Мудрак зазначила, що чинний склад громадської ради працює вже три роки. До неї входять 18 представників, хоча за положенням їх має бути 15.

 

«По-перше, існує традиційна ротація кадрів. По-друге, деякі члени громадської ради не відвідують засідання, тож самі чинні представники громадської ради згодні на оновлення складу задля ефективної роботи», - додала вона.

 

Разом із заявками потрібно надавати біографічні довідки кандидатів. Якщо заявка подана від громадської організації, то слід вказувати також склад засновників, органи управління, основні напрямки діяльності організації у сфері інформаційних відносин та телерадіопростору.

 

Новий склад громадської ради буде обраний шляхом рейтингового голосування.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY