detector.media
Євгенія Продаєва
28.07.2010 14:23
Oscar Yard отримала від НТКУ ексклюзив на піар
Oscar Yard отримала від НТКУ ексклюзив на піар
НТКУ запускає 6 «програм» спеціально для розміщення рекламних сюжетів

Перший національний телеканал з 25 серпня виділить шість 10-хвилинних інформаційних блоків (канал називає їх програмами), у яких рекламодавці зможуть розміщувати сюжети про себе. Цю послугу було представлено 27 липня під час презентації нового сезону рекламодавцям.

 

«Рекламні вікна», у яких можна буде розміщувати рекламні сюжети, йтимуть о 9:50, 12:50, 15:50, 16:50, 17:50 та о 19:30. Кожне з них матиме свою назву та тематику. Рекламодавець зможе викупити від 1 до 10 хвилин у кожному з блоків.

 

Випуск о 9:50 називатиметься «Свято в Україні». У цій програмі міститимуться переважно привітання з днем народження, весіллям, річницею компанії тощо.

 

О 12:50 виходитимуть «Бренди в Україні», де замовник зможе розповісти про свою торгову марку. Схожа концепція у наступного блоку, о 15:50, - «Підприємства в Україні».

 

О 16:50 йтимуть «Міста в Україні». Тут ітиметься про діяльність міст та місцевих компаній. «Станьте обличчям свого міста, зробіть собі бізнес-подарунок, капіталізуйте своє добре ім'я в очах громадськості», - закликає презентація проекту.

 

«Вікно» о 17:50 називатиметься «Нове в Україні». У ньому можна буде розповідати про виставки, концерти, відкриття нових закладів тощо. Проте у презентаційному буклеті запевняється, що місце в блоці знайдеться не лише новоствореному бізнесу, а й такому, що вже «давно себе зарекомендував».

 

Праймову вечірню 10-хвилинку буде віддано «Бізнесу в Україні». «Ви хочете інформувати людей про Вашу банківську систему кредитування? - Будь ласка! Хочете розповісти про розширення своїх можливостей? Скільки завгодно! Хочете знайти ділових партнерів? - І тепер це легко!», - пояснюється у презентаційних матеріалах.

 

Ексклюзивне право на розміщення PR-сюжетів канал віддав медіаагенції Oscar Yard.  «Детектор медіа» поставила кілька питань медіадиректору цієї агенції Максиму Іголінському (на фото; раніше працював комерційним директором ТОНІСа та «Сіті»).

 

- Чи зазначатиметься якимось чином, що глядачу показують рекламні матеріали?

- Так. Імовірніше за все, блоки відбиватимуться плашкою «Реклама» перед їх початком та по закінченні. Спосіб відбивки остаточно ще не затверджений, але у будь-якому випадку таке маркування буде.

 

- Яка вартість рекламного часу? Більша чи менша за пряму рекламу у перерахунку на пункт рейтингу?

- Це комерційна таємниця. І ми не будемо порівнювати цей рекламний прояв із рекламними роликами. Це зовсім інший підхід, у певному сенсі це преміальна послуга, оскільки рекламодавець може розповісти про себе те, що не можна оформити у стандартний 30-секундний ролик.

 

- Чим наповнюватимуться програми, якщо рекламодавців не буде?

- Ми такий варіант - що рекламодавців не буде - не розглядаємо. Працюємо над тим, щоб клієнти були і в достатній кількості.

 

- Чи означає той факт, що ви отримали ексклюзивні права, що ESG йде з Першого?

- Ні, не означає. ESG залишається на каналі. Але в них інша форма присутності. В них є свої окремі програми, окремі випуски новин, у рамках яких вони можуть розміщувати своїх клієнтів.

 

- У презентації зазначається, що клієнти зможуть надавати своє власне відео. Чи є якісь стандарти, вимоги до сюжетів, яких рекламодавці мають дотримуватися?

- Повірте, компанії не шкодують коштів на корпоративне відео, у них є сучасні камери. У блоці «Свято в Україні» таке відео спокійно можна ставити. У будь-якому випадку, канал контролюватиме, що виходить в ефір. Також ми створили доволі потужний продакшен-відділ, і якщо клієнту потрібні будуть наші послуги, ми завжди зможемо надати людей і техніку для підготовки сюжету.

 

- Яким чином ви ділитимете дохід і з каналом? Платитимете фіксовану суму, незалежно від наявності клієнтів, чи отримуватимете комісійні від надходжень?

- Знову ж таки, це комерційна таємниця. Не розголошується. Але якби нам не було вигідно, ми б не розпочинали співпрацю.

 

- Яким чином ваше агентство отримало контракт? Воно саме вийшло на керівництво каналу, чи був тендер?

- Це була двостороння зацікавленість.

 

- Як давно на ринку ваша агенція і чи є в неї досвід організації подібних проектів на телеканалах?

- Агентство працює вже близько 5 років, але раніше воно не було медіаагентством. Займалося іншими напрямками.

 

 «Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY