detector.media
23.07.2010 11:41
Айдан Вайт вважає, що Міжнародна федерація журналістів замало приділяла уваги Україні

Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Айдан Вайт не вірить у спроможність інтернету замінити собою традиційні медіа, пише УНІАН.

 

«Державним та деяким іншим організаціям вигідний розпад традиційної структури журналістики. - заявив він у своєму інтерв'ю «Журналісту України». - Незважаючи на те, що в інтернеті розвивається багато нових вражаючих медіа проектів, вони є поганою заміною для професійних, високоетичних ЗМІ». На його думку громадянська журналістика масштабно розширюється, а традиційна - скорочується.

 

Окрім того, пан Вайт не став приховувати існування проблем з порушення авторських прав в Європейському Союзі. «Захист прав авторів став серйозною проблемою на рівні ЄС. МФЖ брала участь в кількох нарадах Єврокомісії і дійшла висновку, що винятки з авторського права повинні бути чітко регламентованими і заснованими на Бернській конвенції», - сказав він.

 

Говорячи про Україну, пан Вайт розповів про зрушення, яких вдалось досягти МФЖ на теренах нашої держави. «На жаль, мушу визнати, що в період між конгресами ми не приділяли Україні достатньо уваги, але в будь-якому випадку значних успіхів було досягнуто в подоланні безкарності за різноманітні злочини у вашій країні», - зауважив він.

 

Генеральний секретар МФЖ запевнив, що його організація докладе максимум зусиль для подолання проблем медіа у світі. «МФЖ має сильну і досвідчену команду, яка працює з  регіональними відділами, - сказав він. - Подальший розвиток регіональної структури і покращення взаєморозуміння між центральним офісом і регіональними організаціями закладає міцну основу для підвищення ефективності роботи, яку ми проводимо».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY