detector.media
19.07.2010 14:18
Герман сумнівається в об’єктивності та неупередженості «Репортерів без кордонів»

Заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман здивована заявою «Репортерів без кордонів» про те, що їх не попереджали про відпустку керівництва АП. Про це  йдеться у її заяві, яка надійшла на адресу ТК.

 

 Нагадаємо, сьогодні у коментарях «Радіо Свобода» керівник дослідницьких програм «Репортерів без кордонів» Жіль Лорде наголосив на тому, що донині делегації було невідомо, що під час візиту їм не вдасться зустрітися з владою: «Ви кажете мені, що керівництво перебуватиме у відпустці - я навіть не знав про це. Думаю, делегація все одно намагатиметься зустрітися хоча б із кимось із представників влади».

 

Ганна Герман стверджує, що  неодноразово повідомляла організацію про відпустку керівництва АП, «писала їм листи і отримала від них відповідь, пропонувала їм обговорити дату їхнього візиту в Україну, з тим, щоб зустріч з ними була можливою».

 

«Я справді не знаю, як сприймати таку їхню заяву, і дуже б не хотіла думати, що це якась провокація проти української влади. Виходячи саме з такої позиції «Репортерів без кордонів», я схильна думати, що вони прибули в Україну вже саме з готовими висновками стосовно свободи слова в Україні, і це дає мені підстави сумніватися в їх об'єктивності і неупередженості», - зазначила пані Герман.

 

Як вже повідомляла ТК, генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Жан-Франсуа Жуяр заявив, що місія від організації не змінюватиме часу свого візиту в Україну  через відпуску президента. «Якщо президент, або хтось із АП знайде час, щоб зустрітись з місією - це чудово. Якщо ж ні, то ми не виключаємо, що місія від "Репортерів без кордонів" може приїхати ще раз, восени, щоб зустрітись з президентом і обговорити з ним стан свободи слова в Україні», - сказав Жан-Франсуа Жуяр. Нагадаємо, тоді президентська адміністрація запропонувала «Репортерам» зв'язатись щодо організації візиту після 24 серпня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY