detector.media
14.07.2010 15:41
Олег Сичов зняв фільм про Ігоря Александрова, присвячений «всім загиблим журналістам»

Журналіст Олег Сичов презентував фільм «Два кольори Ігоря Александрова» до дев'ятої річниці з дня смерті журналіста, присвячений, за словами автора, «всім загиблим журналістам». Про це він розповів на прес-конференції в УНІАНі 14 липня.

 

Ігор Сичов сказав, що є автором та ініціатором проекту. Фінансував проект також він.

 

«Над фільмом працювала велика команда. Не хочу образити працю своїх колег, але автором був я. Фінансував фільм за власні кошти», - сказав він під час прес-конференції.

 

Фільм складається зі спогадів колег журналіста. Олег Сичов також додав, що у фільмі «непрямо названо замовників убивства».

 

Сичов висловив думку, що, на відміну від справи про «столичного Гонгадзе», вбивство Ігоря Александрова, як і багатьох інших журналістів з регіонів, не було висвітлено належним чином.

 

Також під час прес-конференції Сичов розповів, що він разом з адвокатом Олександром Серьогіним заснували громадську організацію «Репортери за свободу слова».

 

«Ми не є альтернативою рухові "Стоп цензурі!", ми не є опонентами, ми просто працюємо паралельно», - сказав Сичов.

 

Також він сказав, що проситиме телеканали про трансляцію фільму та звернувся до журналістів, щоб ті сприяли його поширенню.

 

Нагадаємо, Ігор Александров - журналіст, директор телекомпанії «ТОР» (Слов'янськ Донецької області), якого було вбито за професійну діяльність. Александров помер 7 липня 2001-го року.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY