detector.media
14.07.2010 15:38
Канали групи «Україна» переоформили програмні концепції, логотипи, власників і редради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 липня переоформила чотири ліцензії ЗАТ «ТРК "Україна"» - ефірну ТРК «Україна», супутникову ТРК «Україна», супутникову каналу «Футбол» і ефірну каналу «Донбас».

 

У всіх ліцензіях змінений власник ЗАТ «ТРК "Україна"»: замість ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (99,93%) і Донецької міської ради (0,07%) одноосібним власником стало СКМ.

 

Зі складу редакційної ради телерадіокомпанії вибув Володимир Манжосов, якого 2 квітня президент Віктор Янукович призначив членом Національної ради, і того ж дня Нацрада обрала його головою. Замість нього туди увійшла Ганна Терехова - прес-секретар компанії СКМ.

 

Також у ліцензіях були змінені логотипи: «Футбол» став «Футбол» (комбіноване), а канал «Україна» уточнив свою емблему в ліцензії, оскільки вона видозмінилася в ефірі.

 

Що ж до програмних концепцій, то телеканал «Футбол» збільшує свій добовий обсяг мовлення на шість годин - з 18 год/добу до 24 год/добу. У зв'язку із цим збільшується й обсяг програм за жанровим розподілом. Представник компанії пояснив перехід на цілодобове мовлення підготовкою до «Євро-2012».

 

ТРК «Донбас» стає більш розважальним: зменшує на 1 годину 45 хвилин обсяг інформаційно-аналітичних програм і на півгодини науково-просвітницьких, натомість збільшує на 2 години кількість розважально-музичних і на 2 години 45 хвилин - філомопоказ.

 

 

Було

Стало

Інформаційно-аналітичні

5:15

3:30

Науково-просвітницькі

1:00

0:30

Розважально-музичні

4:30

6:30

Фільмопоказ

4:15

7:00

 

У супутниковій ліцензії каналу «Україна» на півгодини зменшено обсяг інформаційно-аналітичних і дитячих програм (з 4 годин до 3 годин 30 хвилин і з 2 годин до 1 години 30 хвилин, відповідно), а на годину збільшено філомопоказ (з 5 до 6 годин на добу). 14 квітня аналогічні зміни в програмній концепції були зафіксовані в ефірній ліцензії «України». Тоді Володимир Манжосов пояснив зменшення інформаційного мовлення запуском невдовзі телеканалу «Новини».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY