detector.media
14.07.2010 12:09
УДО відмовилось назвати охоронця, який застосував силу до Сергія Андрушка, навіть на запит голови слідчої комісії ВР

Керівництво Управління державної охорони України відмовилось назвати ім'я охоронця, який застосував силовий прийом до журналіста СТБ Сергія Андрушка, у відповідь на депутатський запит Ірини Геращенко та Ольги Герасим'юк. Про  це ТК повідомили у секретаріаті Тимчасової слідчої комісія з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

На думку, голови ТСК Ірини Геращенко така відмова УДО є «хибним трактуванням корпоративної етики».

 

«Це свідчить про те, що представники силових структур і надалі можуть не боятися суспільного осуду і відповідальності за свої вчинки»,  - наголосила вона і додала, що якби УДО дбало  про свою репутацію, тоді б охоронця, який застосував силу до журналіста звільнили, а  його прізвище не приховувалося б «як державна таємниця».

 

 

 

Нагадаємо, раніше назвати ім'я свого співробітника УДО відмовлялось у відповідь на запит «Української правди» та заклики руху «Стоп цензурі».

 

Також у своєму листі-відповіді УДО запевнило депутатів, що з усіма працівниками служби проведено роз'яснювальну роботу щодо неприпустимості подібних інцидентів.

 

«У відповіді на запит також зазначається, що в Управлінні буде вжито заходів щодо визначення та затвердження жорсткіших критеріїв підготовки та перепідготовки його військовослужбовців, за результатами яких передбачатиметься складання заліків, проводяться заняття з особовим складом щодо організації роботи та співпраці з представники ЗМІ під час проведення заходів державної охорони. А також, що планується провести круглий стіл за участю представників ЗМІ, на якому обговорити питання взаємодії», - повідомляє ТСК.

 

Також за словами пані Геращенко, за останній тиждень ТСК отримала інформацію  про понад двадцять випадків порушення проти співробітників ЗМІ, що свідчить про те, що у журналістів є реальні проблеми  із захистом своїх прав. Ці звернення будуть розглянуті на наступному засіданні комісії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY