detector.media
13.07.2010 11:23
«Воля»: телеглядачі в Києві надають перевагу гумористичним програмам, на півдні, заході і сході – новинам

Київські телеглядачі надають перевагу гумористичнім (74% респондентів) та інформаційно-новинним програмам (70%). Природа (53%) та історичні програми (53%) посіли третє місце за глядацькими вподобаннями. Про це свідчать дані останнього дослідження телевподобань українців, проведеного компанією «Воля» в різних регіонах України.

 

Мешканці південного регіону найчастіше дивляться новини і музичні програми - таких виявилося 48% і 37% відповідно. Новинні програми також найбільш популярні і у східному (53%), і в західному (68%). Водночас на друге місце жителі Західної України ставлять науково-популярні телепрограми (40%), а Східної - гумористичні (52%).

 

Серед аудиторії компанії «Воля» переважають сімейні люди - переважно великі родини (три і більше людей), а також люди старшої вікової групи (51+). Особливостями аудиторії також є більш високий рівень доходу родини і соціальний статус (більше менеджерів середньої ланки і працівників приватних підприємств).

 

При цьому, аудиторія послуги «Воля бродбенд» (доступ до інтернету) відрізняється від аудиторії послуги кабельного телебачення - вона молодша, але представлена переважно невеликими родинами.

 

За словами керівника відділу зв'язків з громадськістю компанії «Воля» Аліни Сігди, компанія постійно проводить дослідження споживацьких уподобань в усіх регіонах і враховує їх згодом при пакетуванні каналів. «Щомісячні опитування проводяться з використанням наших веб-ресурсів, анкет у контакт-центрах і телефонних опитувань. Ми також використовуємо зворотній бік рахунків, щоб абоненти могли відповісти на запитання і допомогти нам зробити послуги привабливішими», - відзначила вона.

 

Останнє дослідження було проведене на замовлення компанії «Воля» в декількох великих містах центрального, східного, західного і південного регіонів України. вибірка становила близько 4 тис. респондентів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY