detector.media
09.07.2010 13:18
Італійські журналісти страйкують

Журналісти Італії проводять по всій країні страйк. Через страйки сьогодні не вийде більшість загальнонаціональних газет. В ефірі також не буде телевізійних і радіоновин, повідомляє «Радио Свобода».

 

Причина страйку - розгляд у парламенті законопроекту, що забороняє публікацію матеріалів слідства, отриманих у результаті прослуховування телефонних  розмов.

 

За порушення цих правил журналістам загрожує тюремне ув'язнення, а засобам масової інформації, у яких вони працюють, - штраф до 300 тисяч євро. Ініціатором законопроекту, якого багато ЗМІ називають «законом-кляпом», виступив уряд Сільвіо Берлусконі.

 

Національна федерація італійського друку виступила проти цього законопроекту, а деякі її члени звинуватили прем'єр-міністра у спробі обмежити свободу слова.

 

До страйку, окрім журналістів, мають намір також приєднатися залізничники і співробітники підприємств міського транспорту.

 

Тим не менше, уряд Сільвіо Берлусконі сподівається, що закон буде прийнятий до серпня, коли парламент піде на літній спочинок.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY