detector.media
07.07.2010 16:24
Канали «Беларусь-ТВ» і Da Vinci долучені до списку адаптованих

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 липня ухвалила рішення про доповнення до Переліку програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 закону «Про телебачення і радіомовлення».

 

Таким чином, до списку адаптованих каналів було включено два мовники: «Беларусь-ТВ» (білоруський просвітницько-інформаційний канал, 90% інформації - російською мовою, 10% - білоруською), Da Vinci (просвітницький канал, мова оригіналу - німецька). На обох каналах реклама не зафіксована.

 

На засіданні перший заступник голови Національної ради Оксана Головатенко пояснила, що канал Da Vinci повністю відповідає нормам Європейської конвенції. З приводу «Беларусь-ТВ», який не був прийнятий до списку адаптованих каналів на засіданні 21 квітня, відбулася зустріч із послами, на якій Національні раді надали договори й документи, які засвідчують підстави включення каналу до Переліку.

 

Раніше на засіданні 21 квітня до списку адаптованих каналів було включено канали «РТР-Планета», TVCi і «Теле 9», а на засіданні 12 травня - «Еврокино», «Вопросы и ответы», «Домашние животные», «365 дней», Universal Channel, Sci-Fi Channel (SyFy Universal), «Психология 21». Відтак, станом на 7 липня, Перелік іноземних програм, ретрансляція яких не обмежується, містить 119 каналів.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY