detector.media
07.07.2010 10:20
Київська, Запорізька і Волинська профспілки об’єднались у нову всеукраїнську

7 липня три регіональні медіа-профспілки України - Київська, Запорізька і Волинська оголосили про об `єднання для створення  всеукраїнської медіа-профспілки. Профспілки заявляють, що до такого заклику їх спонукав розвал Незалежної медіа-профспілки України. Про це повідомляє прес-служба.

 

«Два з половиною роки тому Незалежна медіа-профспілка України налічувала понад одну тисячу членів. Сьогодні вона перетворилася на зібрання близько сотні осіб.   Два з половиною роки керівництво НМПУ майже не займалося захистом журналістів», - йдеться у заяві профспілок.

 

На думку, комітету новоствореної організації керівництво НМПУ грубо порушувало статут НМПУ, рішення попереднього з'їзду НМПУ, не займалося роботою з розбудови місцевих осередків, взяло ухил на індивідуальне членство в НМПУ, «через це вся діяльність в НМПУ  відкотилася до рівня  2003 року, коли вона лише розпочиналася».

 

 Також в заяві наголошують на тому, що підготовка до з'їзду, що відбувся 27 червня, також пройшла з порушеннями статуту: зокрема,  не було завчасного повідомлення про з'їзд осередків на місцях

 

«Через це у роботі з'їзду взяло участь 24 делегати (на попередніх з'їздах їх було в  кілька разів більше), більшість із яких не були делеговані медіа-профспілковими осередками на місцях. Переважно вони є індивідуальними членами НМПУ», - йдеться у заяві.

 

Саме тому, на думку Київської, Запорізької та Волинської профспілки НМПУ згідно зі ст. 11 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» не може вважатися всеукраїнською: «Сьогодні НМПУ втратила право представляти всеукраїнську спільноту журналістів, адже де факто перестала бути всеукраїнською організацією і,  попри всі заклики і попереджання, що надходили від Київської,  Запорізької, Волинської та інших медіа-профспілкових організацій,  її керівництво відсікло від участі в ній майже всі обласні, міські і місцеві осередки».

 

Голова НМПУ Роман Скрипін у коментарях ТК наголосив: «Вони (Київська, Запорізька і Волинська профспілки - ТК) є окремими юридичними особами і можуть об'єднуватись, роз'єднуватись і робити все, що завгодно». За його словами НМПУ не розвалилась, а навпаки збільшує кількість членів.

 

«Я не збираюсь з ними мірятись у кого діяльність активніша. Ми захищали своїх членів, і тут не має чого виправдовуватись. Якщо вони думають інакше, то нехай думають. Я не знаю, чому вони в своїй заяві згадують про НМПУ, тому що вони не перереєструвались відповідно до статуту і не є складовими», - зазначив він.

 

Нагадаємо, 27 червня, під час з'їзду НМПУ головою Незалежної медіа-профспілки України було переобрано Романа Скрипіна.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY