detector.media
05.07.2010 17:42
«Беркут» подав нову скаргу до суду щодо журналіста Нового каналу

Скарга командира полку «Беркут» Володимира Александрова з проханням порушити кримінальну справу проти журналіста Нового каналу Сергія Кутракова втратила юридичну силу. Про це ТК повідомив Керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук.

 

 За його словами, після інциденту в «Українському домі» у Шевченківському суді було порушено кримінальну справу за фактом умисного перешкоджання професійній діяльності журналіста Сергія Кутракова. Як вже повідомляла ТК, саме у відповідь на це порушення пан Александров подав свою скаргу, де просив відкрити справу проти журналіста за п'ятьма статтями: хуліганство; передачу або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави; опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу; завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину; завідомо неправдиве свідчення.

 

Однак згодом, як повідомив ТК пан Поліщук,  замість неї була порушена  нова кримінальна справа вже проти  конкретних осіб -  двох співробітників «Беркуту» за статтями 171 (перешкоджання професійній журналістській діяльності) та за 365 (перевищення службових повноважень). Тому попередня справа, а відтак, і скарга на її порушення, втратили юридичну силу.

 

Відтак тепер юридичний відділ загону «Беркут» підготував нову скаргу. За словами Володимира Поліщука, у ній вже немає прохання відкрити провадження проти журналіста.

 

«У скарзі просять прийняти її до провадження  і скасувати постанову слідчого. У цій скарзі якихось прохань про порушення справи щодо журналіста немає. Юридична служба «Беркуту» вважає, що співробітники загону чесно виконували свої обов'язки, бо їм сказали не допустити порушень громадського порядку. І тут якраз сталась історія з журналістом. Тут є дві різні думки: журналіста і працівників міліції. Тепер і суд, і прокуратура мають розібратись», - сказав він.

 

Цю скаргу Шевченківський суд розглядатиме 7 липня.

 

Нагадаємо, 8 квітня у приміщенні «Українського дому» кореспондент телеканалу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій приватної охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY