detector.media
05.07.2010 14:29
Литвин підтримає законопроект «Про доступ до публічної інформації», бо не ретроград

«Я не бачу жодних проблем, щоб розглянути цей законопроект, - сказав Володимир Литвин під час погоджувальної ради 5 липня. - Тим паче, що наступає настільки складний і відповідальний етап нашого розвитку, коли люди повинні мати право на отримання достовірної інформації для розуміння, що відбувається  в країні, чому влада діє в той чи інший спосіб. З огляду на це, я, звичайно, підтримую прийняття цього закону. Він буде розглянутий, коли Комітет з питань свободи слова та інформації зробить відповідне подання».

 

Він додав, що тільки ретрогради не будуть підтримувати цей законопроект.

 

Представники інших фракцій загалом не проти цього законопроекту, хоча, за їхніми словами, самого проекту вони ще не бачили. Зокрема керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що цей законопроект ще не пройшов відповідну процедуру.

 

Перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко минулого тижня на погоджувальній раді просив пришвидшити розгляд цього законопроекту. В плані на цей пленарний тиждень він не включений до порядку денного. Загалом цього тижня немає жодного медійного законопроекту. Єдина можливість потрапити до сесійної зали є у законопроекту № 6532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо захисту суспільної моралі, який зазначений в розділі «Для включення до порядку денного сесії» на 7 липня.

 

Як повідомили ТК в Комітеті з питань свободи слова та інформації, законопроект «Про доступ до публічної інформації» проходить експертизу в Головному юридичному управлінні.

 

Нагадаємо, журналісти руху «Стоп цензурі» вимагали ухвалення законопроекту «Про доступ до публічної інформації» на поточній сесії парламенту. Вони направили відповідного листа до спікера Володимира Литвина та керівників фракцій. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY