detector.media
04.07.2010 11:48
5 липня стартує Міжнародний дитячий кінофестиваль в «Артеку»

З 5 по 11 липня в «Артеку» проходитиме XVIII Міжнародний дитячий кінофестиваль. Про це повідомляє УНІАН

 

У конкурсній програмі візьмуть участь вісім фільмів: російські кінокартини «Однокласники», «З чорного ходу», «Будинок сонця», польська стрічка «Чарівне дерево», казахська - «999», російсько-польська - «Тільки не зараз», японсько-російсько-канадський фільм «Перший загін», російсько-німецький «Переселенець». Їх оцінюватиме найбільше у світі дитяче журі: понад 3600 дітей, які відпочивають у міжнародному центрі в кінофестивальну зміну.

 

Діти визначать переможців у номінаціях: «Найдобріший фільм», «Наймудріший фільм», «Найбільш захоплюючий фільм», «Найкращий фільм», «Найкращий актор кінофестивалю», «Найкраща актриса кінофестивалю», «Найкращий хлопчик-актор кінофестивалю», «Найкраща дівчинка-актриса кінофестивалю». Спеціальні дипломи заснувало мале дитяче журі.

 

На фестиваль в «Артек» приїдуть відомі актори і режисери, пройдуть майстер-класи, творчі майстерні «Озвучування і дубляж фільму» і «Школа радіожурналістики», аква-шоу, конкурс акторської майстерності, діти стануть учасниками зйомок серіалу «Свати».

 

Творча лабораторія «Клас миру» має намір зняти сім короткометражних фільмів по 7 хвилин кожен за сім кінофестивальних днів за сценаріями, які разом з професіоналами кіно напишуть артеківці. Фільми увійдуть до альманаху «Сім Я - Артек», його прем'єра відбудеться на урочистій церемонії закриття фестивалю 11 липня.

 

У цілому протягом фестивального тижня артеківці зможуть подивитися близько 20 фільмів, створених в останні роки для дітей і юнацтва.

 

Президентами XVIII кінофестивалю є народний артист Росії Олександр Михайлов і народна артистка України Ольга Сумська.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY