detector.media
02.07.2010 18:37
«Беркут» заявив у суд, що це не вони перешкоджали журналістам Нового каналу, а журналісти – їм

Командир полку «Беркут» Володимир Александров просить порушити кримінальну справу стосовно журналіста «Нового каналу» Сергія Кутракова за п'ятьма статтями Кримінального кодексу. Зокрема, за хуліганство; передачу або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави; опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу; завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину; завідомо неправдиве свідчення. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив сам Кутраков.

 

«Має місце умисне перешкоджання працівникам міліції при виконанні ними службових обов'язків, хуліганство та завідомо неправдиве повідомлення про злочин і спроба порушення закону про державну таємницю з метою дискредитації органів МВС у суспільстві та знищення поваги до правоохоронних органів», - йдеться у документі, який наводить у своїй публікації «Українська правда».

 

Згідно з повідомленням УП,  у скарзі Александрова до Шевченківського райсуду міста Києва командир полку «Беркут» просить суд скасувати постанову про порушення прокуратурою кримінальної справи за фактом умисного перешкоджання професійній діяльності журналіста Кутракова. Тоді прокуратура встановила, що 8 квітня у приміщенні «Українського дому» кореспондент телеканалу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН УПА».

 

Нагадаємо, коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій приватної охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

У коментарях ТК кореспондент Нового каналу Сергій Кутраков назвав наміри командира полку «повною нісенітницею». «За кожною статтею звинувачення я готовий навести обґрунтоване спростування. Видно, що пан Александров вирішив скористатися правилом "Кращий спосіб захисту - напад"», - сказав журналіст.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY