detector.media
02.07.2010 13:20
«Аль Джазіра» розпочала безкоштовне мовлення у Британії

Арабська новинна мережа «Аль Джазіра» у середу, 30 червня, розпочала мовлення англійською у Великобританії, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

 

Новий канал стартував на безкоштовній цифровій платформі Thursday і, як і раніше, доступний зі  супутникових платформ Freesat і Sky.  

 

Передбачається, що з долученням безкоштовного мовлення аудиторія «Аль Джазіри» у Британії складе від 25 мільйонів глядачів, що становть 80% британських родин. 

 

Мета новоствореного каналу -  представляти альтернативний погляд на міжнародні новини, які висвітлюють такі медіамонстри, як  BBC та CNN (Time Warner).

 

Раніше відеосюжети «Аль Джазіри» викликали суперечливі враження у західних глядачів і викликали дискусії у багатьох країнах Близького Сходу. Йдеться, зокрема, про трансляції відео заручників та відео звернень  лідера «Аль-Каїди»Усами бен Ладена.

 

«Аль-Джазіра» (у перекладі з арабської - «Острів» - телекомпанія, що працює за форматом інформаційного агентства. Її було засновано 2006 року у столиці Катару Досі. Відомою стала після репортажів щодо авіа- та ракетних атак на Афганістан та трансляції звернень Усами бін Ладена.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY