detector.media
02.07.2010 10:27
АНРВУ: Видавничий бізнес не став легшим, але зменшився тиск місцевої влади на редакції

Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ)

отримала нові результати галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах.

 

Як повідомляє АНВРУ, у порівнянні з попереднім анкетуванням ситуація з умовами ведення бізнесу не змінилася: 41% видавців та директорів регіональних газет відзначили, що ведення видавничого бізнесу в травні ускладнилося через дії органів влади. При цьому, зазначається у повідомленні, кожного разу видавці повідомляють про нові перешкоди для роботи як з боку органів місцевої влади, так і з боку державних установ.

 

Проте трохи зменшилися спроби з боку органів місцевої влади впливати на редакторів / журналістів: у травні на такий вплив вказали 17% видавців проти 19% у квітні.

 

Практично зникли випадки, коли розповсюджувачі преси відмовлялися брати для розповсюдження видання з публікаціями критичних матеріалів про органи влади (3,5% у травні проти 7,5% у квітні). Але видавці відзначають, що перед виборами до місцевих органів влади ситуація може суттєво погіршитися.

 

За словами виконавчого директора АНВРУ Оксани Бровко, відтепер щомісячні моніторинги друкуватимуться в усіх регіональних виданнях членів АНРВУ - задля боротьби з проблемою тиску. Найбільш резонансні випадки тиску на регіональні видання окремо висвітлюватимуться на шпальтах видань в регіонах України та сайті Асоціації.

 

Моніторинг здійснюється за підтримки проекту «У-Медіа». Під час першого, квітневого, дослідження було опитано 27 видавців регіональних газет з 22 областей України, у травні - 29 видавництв з усіх регіонів України. Більшість опитуваних є членами АНРВУ.

 

АНРВУ об'єднує більш ніж 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім Форумом Редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY