detector.media
24.06.2010 13:42
Редактора університетської газети звільнили через «дискредитацію» президента?

Олега Семенишина звільнено з посади редактора багатотиражки Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій  імені С.З. Гжицького. Про це повідомляє Censor.net.

 

За інформацією видання, причиною звільнення стала  стаття в університетській газеті  «Світ університету» - «Сяйво його духа було і є чимось надприродним» за березень 2010 року про святкування 196-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в університеті.

 

В матеріалі було процитовано  виступ письменника Романа Іваничука: «Не було б Шевченка - не було б УСС, УПА, зрештою, незалежності! Чи маємо незалежну Україну сьогодні? Маємо. Ми пережили Пілсудського, Гітлера, Сталіна, то переживемо й Януковича. Адже він створив уряд із залишків окупантів України! На місце І. Вакарчука наставляє Д. Табачника, українофоба, котрий не визнає української нації, глумиться з її історії. Як він може бути Міністром освіти і науки в Україні? - запитує Роман Іваничук».

 

Рада Галицької районної організації Партії регіонів у Львові підтримала  цю ініціативу і вважає неприпустимим  друкування  в університетській газеті статті політичного  характеру, що дискредитує, на думку ПР,  інститут  Президентства.

 

«А  також  носить  неправдивий,  провокаційний  і  антидержавний  характер,  який  спрямований  на  дезорієнтацію  та  дезорганізацію  молоді  і  в  жодному  випадку  не  несе  виховного  характеру», - йдеться у повідомлення розміщеному на сайті ради Галицької районної організації Партії регіонів. 

  

У своїх відповідях він зазначив, що  Олега Семенишина «звільнено з посади редактора ІІ-ї категорії газети «Світ Університету»: «За одноразове грубе порушення трудових, функціональних обов'язків, що проявилося у подачі до друку матеріалу без обговорення на засіданні редколегії газети "Світ Університету"за п.1ч.2ст.41 КЗпП України з 03.06.2010р.».

 

Відповівши на запитання ТК таким чином, пан Гунчак не уточнив,  чи  це звільнення пов'язано саме з матеріалом «Сяйво його духа було і є чимось надприроднім» і відповідно цитатою з виступу Романа Іваничука, де критикувалась діяльність Віктора Януковича.

  

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY