detector.media
22.06.2010 19:17
ВВ: Охорона Януковича заборонила журналістам фотографувати президентський кортеж

Працівники Управління державної охорони заборонили журналістам фотографувати кортеж президента Віктора Януковича. Про це пише газета «Вечірні вісті».

 

Як повідомило видання, журналісти чекали проїзду кортежу президента на Гаванському мосту в Києві, проте до них підійшли люди, які  представилися співробітниками УДО.

 

Дізнавшись, що йдеться про роботу ЗМІ, у журналістів перевірили документи, а також їх попередили, що «знаходитись комусь в зоні проїзду особи, яка охороняється, а тим більше фотографувати кортеж президента, заборонено».



За інформацією ВВ, охоронець послався на статтю 18 закону «Про Державну службу охорони» і пункт Зводу відомостей, які становлять державну таємницю, що забороняють журналістам і кому-небудь фотографувати, записувати й висвітлювати час, місце і спосіб пересування перших осіб держави. Він же порадив знімати президентський кортеж під виглядом туристів, а не журналістів. 


Як відомо, 15 червня співробітник охорони Януковича застосував силу проти журналіста СТБ Сергія Андрушка. Громадський рух «Стоп цензурі!» виступив з вимогою звільнення цього охоронця.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY