detector.media
15.06.2010 17:39
УДО вибачилась перед журналістом СТБ Сергієм Андрушком

Управління державної охорони вибачилось перед журналістом телеканалу СТБ Сергієм Андрушком. Текст звернення опубліковано на офіційному сайті УДО:

 

«Управління державної охорони висловлює жаль за непорозуміння, яке мало місце між працівниками правоохоронних органів та журналістом телеканалу СТБ Сергієм Андрушком під час проведення охоронних заходів у рамках відвідання Президентом України Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2010"».

 

Ще одне вибачення стосується застосування сили:

 

«УДО приносить вибачення журналісту за невиправдане застосування сили правоохоронцями. УДО проведе детальне внутрішнє розслідування з метою встановлення правомірності цих дій та притягнення до відповідальності винних, а також вживе всіх можливих заходів для недопущення їх у подальшому».

 

Як повідомляла ТК, сьогодні, 15 червня охоронці президента України Віктора Януковича застосували силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка. Після виступу президента на виставці «Агро-2010» оператор СТБ пішов знімати Віктора Януковича, а журналіст затримався, щоб зібрати техніку (штатив, шнури). Коли він наздогнав оператора, за словами пана Андрушка, представники охорони заломили йому руки і повалили на землю.

 

 

 

«Виклик від журналіста про те, що невідомі нібито перешкоджають журналістській діяльності, надійшов о 12.30, - розповів у коментарях ТК головний спеціаліст ЦГЗ ГУ МВС у місті Києві Олександр Радкевич. - На місце інциденту виїхали представники міліції. Вони зясували, що виник невеличкий інцидент між охороною і журналістом, коли він намагався підійти ближче до Президента». Як уточнив пан Радкевич, журналіст написав заяву, в якій стверджує, що нібито отримав тілесні ушкодження. Дані медичної експертизи та інші матеріали передадуть до прокуратури.

 

ТК інформуватиме читачів про подальший перебіг подій.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - ІнтерМедіаКонсалтинг

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY