detector.media
14.06.2010 11:37
Колектив НРКУ просить Януковича розібратися з Кабміном

Трудовий колектив Національної радіокомпанії України звертає увагу на те, що постанова Кабінету Міністрів України про зміни до статуту НРКУ суперечить ч. 4 ст. 14 закону «Про телебачення і радіомовлення», відповідно до якої статут НРКУ має затверджуватися законом України, а не урядовою постановою. Про це йдеться у відкритому листі НРКУ до президента України Віктора Януковича.

 

Працівники НРКУ виступають проти перепідпорядкування радіокомпанії Державному комітету телебачення і радіомовлення, про яке йдеться в урядовій постанові «Про внесення змін до Статуту НРКУ» від 2 червня. На їхню думку, реалізація положень, закладених у постанові, загрожує втраті позицій провідного державного мовника. Відтак, колектив радіокомпанії просить президента доручити Кабміну уважно вивчити це питання, перш ніж робити рішучі кроки у перепідпорядкуванні державних ЗМІ.

 

 

 

Як повідомляла ТК, раніше на те, що перепідпорядкування НРКУ суперечить законодавству України про телебачення і радіомовлення, звернув увагу юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай.

 

Як відомо, Кабінет Міністрів України вніс зміни до статуту Національної радіокомпанії України (постанова від 2 червня 2010 р. № 383). Згідно з документом, функції з управління радіокомпанією здійснює Державний комітет телебачення та радіомовлення. Керівництво діяльністю радіокомпанії здійснює її генеральний директор (а не президент, як було раніше), який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо. Раніше зміни щодо підпорядкування та керівництва уряд вчинив щодо Національної телекомпанії України, коли видав постанову №272 від 17 березня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY