detector.media
13.06.2010 21:01
Кириленко: Парламент має намір створити комісію у справі 5-го каналу та ТВі

На наступному тижні у Верховній Раді буде створено тимчасову слідчу комісію щодо вивчення ситуації на 5-му каналі і каналі ТВі. Як повідомляє УНІАН, Про це заявив в ефірі Рівненської облдержтелерадіокомпанії народний депутат України, лідер партії «За Україну!» В'ячеслав Кириленко.

 

Коментуючи судове рішення за позовом U.A.Inter Media Group до Нацради, в результаті якого ТВі та 5 канал, а також ще низка українських мовників, втратили частоти, виграні на конкурсі від 27 січня, Кириленко наголосив, що «це не є з'ясування економічних стосунків».

 

На думку народного депутата, це є «продовженням наступу на свободу слова. А там, де згортається свобода слова, там починаються політичні переслідування».

 

Кириленко також вважає, що у даному разі мова може йти саме про політичні переслідування, «оскільки чиниться найбільший тиск на два опозиційні телеканали».

 

«Детектор медіа»

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь, але згодом відмовилася від них.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY