detector.media
12.06.2010 11:13
Хорошковський погодився, що має місце «потенційний конфлікт інтересів» і пообіцяв захищати 5 канал і ТВі

Голова СБУ, член Вищої ради юстиції та медіавласник Валерій Хорошковський погодився, що в ситуації довкола суду «група «Інтер»  vs Нацрада», в якій втратили виграні на конкурсі 5 канал і ТВі, має місце «потенційний конфлікт інтересів». Про це він сказав 11 червня в ефірі «Шустер live» на ТРК «Україна».

 

«Єдине, що я зараз приймаю як звинувачення, - це те, що можна говорити про потенційний конфлікт інтересів», - заявив він у відповідь на численні закиди присутніх щодо наявності конфлікту інтересів у позовній вимозі групи телеканалів «Інтер» до 5 каналу та ТВі.

 

«Дійсно, будучи власником медіагрупи, потенційно у мене може бути певний інтерес до цього конкурсу та до цих частот. Але я сьогодні привселюдно заявляю: група «Інтер» повернула виграні частоти у цьому конкурсі і не буде приймати участі у нових конкурсах на аналогові частоти, якщо вони будуть. Таким чином, я вивільняю простір для всіх телекомпаній і груп для того, щоб без участі телекомпанії «Інтер» ви змогли провести чесний прозорий конкурс», - пояснив пан Хорошковський.

 

Також голова СБУ наголосив, що захищатиме 5 канал та ТВі: « Ми будемо захищати ці канали».

 

Свій виступ у студії «Шустер live» пан Хорошковський розпочав з того, що назвав основну, на його думку, біду українського суспільства - «бюрократи з корупцією або бізнесмени з конфліктом інтересів». «Давайте на цій передачі спробуємо визначити, що краще, що гірше і чи є компроміси, чи можемо ми змішувати їх. Але передусім все залежить від індивідуальної совісті та особистого позиціонування», - запропонував він.

 

«Ви є і бюрократом з корупцією, і бізнесменом з конфліктом інтересів!» - відповів йому гендиректор ТВі Микола Княжицький та закликав свого опонента навести документальне підтвердження права власності щодо групи каналів «Інтер».

 

«Я доходи декларую вже більше десяти років. І насправді мене дуже легко прослідкувати, звідки що береться. В тому числі, до речі, і компанії, які на сьогоднішній день володіють групою «Інтер» і де, як я заявляю і це легко перевірити, я є кінцевим власником», - наголосив Валерій Хорошковський.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY