detector.media
08.06.2010 19:23
Нацрада готова провести «прозорий і чесний» конкурс замість оскарженого в суді

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення готова провести повторний конкурс на нові телевізійні частоти. Про це йдеться в офіційному повідомленні регуляторного органу.

 

«Національна рада, після набрання чинності остаточного рішення суду, готова провести прозорий і чесний конкурс на нові телевізійні частоти за умови дотримання чинного законодавства всіма учасниками процесу та відсутності інформаційного і політичного тиску», - йдеться в повідомленні.

 

Також Нацрада заперечила генеральному директору телеканалу ТВі Миколі Княжицькому, який в бліц-інтерв'ю «Детектор медіа» заявив, що зміна позиції представника Нацради в суді є приватною точкою зору і не може змінюватися без засідання Нацради. Для погодження доручень, наголошує Нацрада, окреме засідання проводити не потрібно.

 

«Згідно з регламентом Національної ради, який Микола Княжицький не може не знати як колишній член цього регуляторного органу, розпорядження керівникам структурних підрозділів апарату даються керівництвом Національної ради, яке на сьогодні визначено - голова, перший заступник голови та заступник голови Національної ради. Тому для погодження доручень окреме засідання проводити не потрібно», - сказано в повідомленні.

 

При визначенні власної позиції нове керівництво Національної ради керувалося результатами внутрішнього службового розслідування, яке розпочалося за попереднього складу Національної ради і матеріали якого Нацрада готова надати на запити ЗМІ. «Крім того, звертаємо увагу на той факт, що в результаті цього конкурсу держава тільки стосовно каналу ТВі недоотримала понад 5 млн грн ліцензійного збору», - зазначено в повідомленні.

 

Регуляторний орган наголошує, що ніхто не відбирає в 5-го каналу і ТВі їхні ліцензії, ці канали мовили до 27 січня 2010 року і надалі мовитимуть.

 

Як повідомляла ТК, 8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позовні вимоги телеканалів групи «Інтер» до Нацради в повному обсязі та скасував результати січневого конкурсу на вільні частоти, головними переможцями якого були ТВі і 5 канал.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY