detector.media
08.06.2010 12:43
«Воля»: Непрозорість формування Нацради є причиною недостатнього професіоналізму регуляторного органу

Непрозорість формування Нацради є причиною недостатнього професіоналізму регуляторного органу. Про це ідеться в заяві президента групи компаній «Воля» Сергія Бойка, поширеній сьогодні його прес-службою.

 

Як ідеться в документі, на думку пана Бойка, Нацрада передовсім має контролювати якість послуг кабельників, а не вказувати, які програми показувати.

 

«На сегодняшний день Нацсовет, на которого возложена функция  регулирования деятельности по предоставлению услуг  доступа к телепрограммам, занимается, увы, именно ручным управлением деятельностью конкретных субъектов предпринимательства. Примеров - более чем достаточно: создание непредусмотренных законом списков «разрешенных» программ, предварительное согласование изменения перечня телепрограмм и т. д., что существенно влияет на оперативность деятельности предприятия», - вважає він.

 

Тим часом, наполягає він, на регулятора має бути покладено іншу функцію  - встановлення основних принципів та норм, які мають виконувати учасники ринку та забезпечення контролю за виконанням цих норм.

 

На думку пана Бойка, причиною зміщення акцентів в роботі Нацради є низький професіоналізм чиновників як апарату, так і «керівних органів», а це с свою чергу є наслідком непрозорості відбору кандидатур, зумовлена тим, що «керівництво регуляторів» добирають за принципом партійної приналежності та особистої відданості.

 

«При этом знания и опыт играют далеко не решающую роль при подборе кандидатур в состав руководства регулятора. Хочется верить, что сейчас ситуация улучшится и в штате регуляторных органов будут прежде всего профессионалы», - говорить пан Бойко.

 

Нагадаємо, нині парламентський комітет з питань свободи слова та інформації проводить конкурс на 4 посади членів Нацради. На розгляд комітету подано 24 кандидатури. Також у складі регуляторного органу є одне вакантне місце і в президентській четвірці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY