detector.media
07.06.2010 21:57
Представник Нацради визнав у суді позовні вимоги групи «Інтер»

Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в суді визнав позовні вимоги ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» (НТН) і ТОВ «ТРК "Кіно ТВ"» (Enter Film) до Нацради з приводу скасування результатів січневого конкурсу на вільні частоти. Про це «Детектор медіа» повідомив представник третьої сторони у справі - ТОВ «ТРК "Подолянин TV"» - Юрій Крушановський.

 

Цю інформацію підтвердив також генеральний директор ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (ТВі) Микола Княжицький.

 

За їхніми словами, відповідач визнав позовні вимоги групи «Інтер» і попросив суд їх задовольнити. Водночас він заперечив проти позовних вимог третіх осіб із самостійними вимогами на предмет позову - ТОВ «ТРК НБМ» (5 канал) і ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (ТВі).

 

Справа слухалася 7 червня в Окружному адміністративному суді міста Києва. Суд відхилив клопотання третіх осіб і продовжив розгляд справи по суті, заслухавши докази. Під час слухання представнику НБМ (5-го каналу) Тетяні Малашенковій стало зле, їй викликали «швидку», і суд оголосив перерву у слуханні до 8-ї години ранку 8 червня.

 

ТК надалі стежитиме за перебігом справи.

 

Нагадаємо, канал НТН з групи «Інтер» подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на наступний день після підбиття підсумків конкурсу 27 січня. Згодом до нього долучилися Enter Film і Enter Music: перший подався до тієї самої інстанції, другий - до Київського окружного адміністративного суду (обласного). У міському адмінсуді обидві справи об'єднали в одне провадження на першому ж засіданні 25 березня. З того часу відбулися засідання 19 квітня, 25 травня, 2 і 7 червня.

 

З відкритим листом до голови СБУ Валерія Хорошковського з приводу судової справи виступив головний редактор інформаційного мовлення ТВі Роман Скрипін. Колектив 5-го каналу звернувся з відкритим листом до президента Віктора Януковича, попросивши про зустріч із ним.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY