detector.media
03.06.2010 12:37
«Український тиждень» заявляє, що на видання тиснуть, штучно обмежуючи його розповсюдження в літаках

Редакція журналу «Український тиждень» заявляє про тиск та штучне обмеження доступу видання до читачів. Про це йдеться у відкритому листі за підписом колективу «Українського тижня».

 

Згідно з листом, компанія «Міжнародні авіалінії України» без жодного пояснення припинила співпрацю з журналом. Раніше «Український тиждень» за власний кошт надавав частину тиражу для розповсюдження серед авіапасажирів на місцевих і міжнародних авіалініях, стверджують автори листа.

 

«28 травня, наступного  дня після візиту президента і його команди до Львова, працівник авіакомпанії В. Азбукін без пояснення причин повідомив, що компанія розриває стосунки з нашим виданням з "сьогоднішнього дня"», - йдеться в зверненні.

 

Редакція переконана, що такі обмеження авіакомпанія застосувала тільки до «Українського тижня»:

 

«Через певний час ми отримали листа за підписом віце-президента МАУ А. В. Борисюка, в якому нам повідомили, що "в зв'язку з впорядкуванням друкованої продукції, що розповсюджується на рейсах авіакомпанії" дія угоди припиняється з 30 червня 2010 року (в авіакомпанії помітили, що контрактом передбачено місячний термін повідомлення щодо розірвання стосунків). Отже, авіакомпанія "впорядкувала друковану продукцію", викинувши з переліку одне видання - журнал "Український тиждень"».

 

Колектив УТ висловлює розуміння, що «припинення співпраці є вимушеним кроком  бізнес-партнерів». Але разом з тим, заявляють, що цей факт свідчить про початок тиску на видання.

 

«Неважко зрозуміти, що ніхто у чинній владі офіційно не підтвердить, що це рішення прийнято на їхню вимогу (точніше, на вимогу якогось чиновника чи депутата, який побачив або прочитав журнал в літаку)», - стверджують автори звернення.

 

Із закликом вжити всіх можливих заходів впливу з метою припинення будь-якого тиску на ЗМІ в Україні, згортання  демократичних прав та свобод «Український тиждень» звертається до громадських кіл України та європейської спільноти.

 

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатися з МАУ, щоб дізнатися другу точку зору на конфлікт, що виник.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY