detector.media
01.06.2010 14:40
Ханне Северінсен зустрілася з учасниками руху «Стоп цензурі!»

Колишній доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ханне Северінсен вчора, 31 травня, зустрілася з учасниками руху «Стоп цензурі!».

 

Пані Северінсен, яка нині перебуває на пенсії, прибула до України як співзасновник МГО «Європейська медіаплатформа» для підготовки першого Форуму з управління інтернетом, який заплановано на вересень.

 

У розмові з учасниками руху «Стоп цензурі!» Ханне Северінсен цікавили приклади цензурних заборон, а також тих форм, у яких вона проявляється - чи є це втручання влади, чи тиск на канал власників, чи самоцензура менеджменту.

 

На зустрічі були присутні учасники руху «Стоп цензурі!» з різних видань, зокрема з телеканалів Першого, «1+1», СТБ, ICTV, ТВі, «Інтер», а також «Радіо Свобода», «Українська правда», «Детектор медіа», «Лівий берег», «Вечірні вісті», «Савік Шустер студія», а також представники профспілкових та громадських організацій у сфері медіа.

 

Ханне Северінсен нагадала, що в січневих рекомендаціях ПАРЄ про повагу до свободи медіа Україна згадується лише один раз. Окрім цього, в документі серед загиблих журналістів чомусь не згадано про Георгія Ґонґадзе. Вона пов'язує це з тим, що коли готувалися рекомендації, рівень активності українських журналістів був низьким.

 

 

 

 

Пані Северінсен порадила спрямовувати інформаційні повідомлення руху «Стоп цензурі!» не лише на локальну українську аудиторію, а й за кордон. На її думку, акція має всі підстави знайти підтримку серед зарубіжних колег українських журналістів, а також серед західного політичного та експертного середовища.

 

«Мені прикро, що ситуація розвивається шляхом повернення до 2004 року. Було багато інсинуацій. Я дуже сподіваюся, що цензурні перешкоди будуть подолані і журналісти об'єднаються. На мою думку, найкраще, що зараз можуть зробити журналісти, - бути разом, створити рух і переконати себе, що слід бути послідовними на шляху боротьби з цензурою в усіх її формах», - сказала Ханне Северінсен в коментарі ТК після зустрічі.

 

Ряд активістів руху «Стоп цензурі!» цими днями також зустрінуться з діючими доповідачами та представниками ПАРЄ, які нині перебувають в Україні.

 

МГО «Європейська медіаплатформа» була зареєстрована Міністерством юстиції України місяць тому. Наразі вона працює в Данії та Україні, у планах - початок роботи у Вірменії. Засновниками МГО є Ханне Северінсен, головний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий, директор Східноєвропейського інституту проблем медіа і керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут і журналіст, виконавчий директор Європейської медіаплатформи Оксана Приходько. Мета організації - практичне сприяння і впровадження європейських стандартів у медійному середовищі, зокрема, й управління інтернетом.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Богдана Кутєпова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY