detector.media
27.05.2010 12:24
Регіональні видавці відзначають погіршення умов ведення бізнесу через дії влади

41% видавців та директорів регіональних газет вважають, що ведення видавничого бізнесу в квітні ускладнилося через дії органів влади. 19% видавців повідомляють, що в регіонах існує спроба з боку органів влади впливати на редакторів та журналістів. А 7% заявляють, що реалізатори преси відмовлялися брати для розповсюдження видання з публікаціями критичних матеріалів про органи влади.

 

Такі результати отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) під час опитування у рамках проекту галузевих досліджень регіонального ринку друкованих ЗМІ. Як повідомляється у релізі АНВРУ, проект започатковано у квітні за підтримки «У-Медіа». У його рамках здійснюватиметься щомісячний моніторинг умов видавничого бізнесу в регіонах країни.

 

«Моніторинг умов ведення медіа бізнесу для регіональних видавництв є вкрай важливим не тільки для редакторів, журналістів, але й для всієї спільноти, оскільки результати його є барометром демократичної преси в Україні. Вже перші отримані результати показують невтішні спроби тиску. Ми стурбовані цим фактом і під час наступного моніторингу хочемо виявити, чи були це прикрі винятки, чи спостерігатиметься негативна тенденція утиску преси», - зазначає виконавчий директор АНРВУ Оксана Бровко.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY