detector.media
27.05.2010 12:17
Голова НСЖУ пообіцяв зайнятися ліцензіями вишів, що готують журналістів

На конгресі Міжнародної федерації журналістів, що триває в Кадісі, Іспанія, голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко порушив тему медіаосвіти в Україні, наголосивши, що є сенс позбавити ліцензій ті виші, які готують фахівців без врахування вимог часу. Про це передає кореспондент ТК з Кадіса.

 

«Ми схильні порушити питання про позбавлення ліцензій на підготовку медіа-спеціалістів тих навчальних закладів, які не будуть давати студентам знання і навички з випередженням часу», - сказав пан Лубченко у своїй промові.

 

Також він пояснив суть проблеми зі свободою слова в Україні: «Українські реалії такі, що кожен найдрібніший чиновник обійнявши посаду, вважає, що віднині він - найрозумніший і найкращий на цій посаді, а журналістика і створена для того, щоб показувати його щодня білим і пухнастим».

 

Голова Національної спілки журналістів висловив занепокоєння критичною ситуацією зі свободою слова у світі.

 

«Міжнародні правозахисні організації останнім часом фіксують падіння рівня свободи слова у світі, Європейський суд з прав людини став менше захищати права журналістів на свободу вираження. Британські суди створили своєрідний європейський майданчик для утисків прав журналістів», - наголосив він і закликав делегатів, звернутись до Генерального секретаря ООН з закликом провести спеціальну сесію з проблем утвердження свободи слова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY