detector.media
21.05.2010 00:50
Порошенко про продаж 5-го каналу: «Не дочекаєтесь!»

Власник 5-го каналу Петро Порошенко спростував чутки про імовірний продаж його медіаактиву «під тиском». Про це він заявив у прямому ефірі ток-шоу «Шустер live» 21 травня.

 

На його думку, журналісти «висмоктують проблему з пальця». «Наприклад, проблему з того, що Порошенко нібито під тиском зараз продасть 5 канал комусь з владних олігархів, тому що він хоче пройти на якусь посаду. Я хочу запевнити: не дочекаєтесь! Бо ми працювали для того, щоб, вибачте, середовище, яке було на 5-му каналі, було символом, ознакою нових стандартів свободи слова», - заявив він.

 

Петро Порошенко наголосив, що на 5-му каналі працює редакційна політика. «Коли ми разом підписували основи редакційної політики, я думаю, що всі підтвердять, що вони дотримувались. І дотримуються. І на сьогоднішній день можу запевнити, що 5 канал не буде проданий. Якщо його спробують знищити, він буде знищений і це буде викликати опір. Але я переконаний, що цього не відбудеться», - додав він.

 

За словами Петра Порошенка, журналісти каналу вирішили показувати відео падіння вінка на Віктора Януковича, щоб не давати приводу думати про відсутність свободи слова. «Я переконаний, що на 5-му каналі саме з етичних міркувань була дискусія щодо того, показувати чи не показувати цю ситуацію з вінком. І я не виключаю, кажу абсолютно щиро, що журналісти, можливо, прийняли би рішення цей сюжет з вінком не показувати. Але як тільки почалася дискусія про те, що не показ цього сюжету може бути сприйнятий як доказ тиску чи фактор відсутності свободи слова, журналісти вже були б зобов'язані показати цей сюжет, не глузуючи з цього», - розповів він.

 

За інформацією пана Порошенка, рішення не показувати відео на телебаченні приймалося не на найвищому рівні. «Це був середній рівень. І принаймні журналістам 5-го каналу ніхто дзвонити з цього приводу не наважувався. Але я переконаний, що це дуже добре, що так відбулося, бо це є щеплення чиновнику, який вважає, що він в такий спосіб може регулювати свободу слова», - зазначив власник 5-го каналу.

 

Під час випуску ток-шоу «Шустер live» 21 травня у студії продовжили дискусію щодо цензури. Обговорювалися питання: чи є загроза свободи слова в Україні, Україна та Росія: поглинання чи співпраця, чи був мільярд?  

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY