detector.media
21.05.2010 16:31
Нащадки художниці Марїі Примаченко позиваються до НТКУ
Нащадки художниці Марїі Примаченко позиваються до НТКУ

Відбулося попереднє судове засідання  у справі «нащадки художниці Марії Примаченко проти НТКУ». Про це ТК повідомив адвокат позивачів Дмитро Коломойцев. Справа слухається у Шевченківському районному суді міста Києва

 

Як ідеться в позовній заяві, при проведенні Міжнародного конкурсу дитячої пісні «Євробачення-2009» (зокрема, при оформленні рекламних матеріалів (як на носіях зовнішньої реклами так і в телевізійній рекламі), на квитках, на планшетах, які використовували ведучі шоу, блокнотах, візитівках тощо, на телевізійних заставках під час самого шоу, в якості зображень на екранах при оформленні сцени), а також при проведенні національного відбору на Міжнародний конкурс дитячої пісні «Євробачення-2009» (при оформленні сцени, а також у заставці (із каруселлю) під час самого шоу (що можна було побачити, зокрема, в ефірі Першого національного 14.06.2009 р.) було неправомірно використано та пристосовано (адаптовано) для цілей НТКУ фрагменти таких творів Марії Примаченко: «Звір зубрій» (1983), «Летить Галка через балку...» (1972), «Коник-горбоник над землею літає» (1989), «Птах та риба» (1936-1937), «Довгошия звірина чухається, не думає, що зима буде» (1977), «Дівчина з козаком на прогулянці» (1982), «Молодий левик» (1979), «Дорогі космонавти, дарую вам червоні маки» (1983) та ін.

 

 

 

 

 

Проте, як уточнюють позивачі, станом на сьогоднішній день єдиними та повноправними правовласниками авторських прав на твори Марії Примаченко є лише три особи: невістка Примаченко Катерина Григорівна, а також онуки Примаченко Іван Федорович та Примаченко Петро Федорович.  

 

Позивачі вимагають компенсацію за порушення авторських прав в розмірі 8 690 000 (вісім мільйонів шістсот дев'яносто тисяч) гривень 00 коп. та відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 300 000 (один мільйон триста тисяч) гривень 00 коп. кожному.

 

Заступник генерального директора НТКУ з юридичних питань  Євген Буцан зазначив ТК, що наразі вважає некоректним давати коментар, оскільки справа тільки почала розглядатися у суді.

 

«Я буду коментувати рішення суду», - сказав пан Буцан.

 

У судовому засіданні оголошено перерву до 31 травня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY