detector.media
21.05.2010 14:11
Євробачення: Європа до ніг Лоліт
Євробачення: Європа до ніг Лоліт
Букмекери передбачають дуель азербайджанки Сафуре, з якої в Україні зробили другу Ані Лорак, та німецької розпусниці Лєни. Нашій Альоші пророкують місце хіба що у другій десятці

о першого півфіналу «Євробачення-2010», який пройде в Осло 25 травня, залишаються лічені дні. Весь європейський континент - на вухах: хто фаворит, чого чекати, яка країна візьме в полон музичне серце старої Європи? Британські букмекери, які останніми роками вгадували переможців із точністю до кількості балів, цього разу заплуталися у своїх прогнозах. Адже справу мають не з абиким, а з чарівними, сексуальними, юними і при тому зовсім різними співачками. Німеччина та Азербайджан чи не кожного дня у рейтингах британських контор міняються місцями. Їх наздоганяють хлопці з Ізраїлю, Данії та Норвегії. Хто візьме гору - точно знатимемо за тиждень, а поки що проаналізуємо дані, які нам пропонують букмекери.

 

На сьогодні всі 39 учасників «Євробачення-2010» приїхали в Осло, де провели перші репетиції, прес-конференції та вечірки. Експерти конкурсу передбачали Україні аж 19-те місце, та судячи з того, як ідуть справи в Норвегії, ми не так погано виглядаємо. Альоша - хоч і не перша дівка в Осло, але й нічим не поступається фавориткам «Євробачення». Хіба що скандалами і зв'язками з «перцями» світового шоу-бізнесу.

 

 
Звільніть місце школяркам

 

Екскурс у «Євробачення» розпочнемо з двох претенденток на перше місце. За версією більшості провідних букмекерських контор Європи, наступного року учасники конкурсу поїдуть в Азербайджан. В авторитетній конторі William Hill спершу бачили переможницею Лєну Мейєр-Ландрут із Німеччини, але згодом схилилися до азербайджанки Сафуре. Її котирування вчора були на рівні 13:8, тоді як німкені - 9:2. Загалом зі смаками гравців зрозуміло. Їм подобаються дівчата, які співають ліричні балади. Драйв, фольклор і божевільні танці відійшли в минуле. Букмекери зі своїми ставками розділилися між двома школярками,18-річною німкенею Лєною та 17-річною азербайджанкою Сафуре, судячи з усього, за вподобаннями не так музичними, як особистими. Дівчата хоч і одного віку, та вродою вдалися, ніби рідні сестри від різних батьків, а от життя покидало їх у різні боки пекла та раю.

 

Лєна Мейєр-Ландрут могла взагалі не поїхати в Осло. Причиною останнього вибору Німеччини став нещасний випадок. Ще взимку німці вибрали 33-річного співака Боббі Еріка Доннера. Німецькі критики передбачали йому перемогу в Осло, однак у березні після невдалої репетиції хлопець знепритомнів у Таїланді і помер, пролежавши вісім днів у комі. 12 березня Німеччина вибрала Лєну з піснею Satellite («Супутник»). Не важко здогадатися, хто найбільше голосував за цю чорняву школярку. Відомо, що Лєна - досить розкута в поведінці дебютантка. Минулого року вона голою знялася у відеоролику, де були відверті сцени сексу у басейні, про що зараз дуже шкодує. Адже через секс-скандал вона програє цнотливій Сафуре.

 

Для українців, як і для деяких британських букмекерів, азербайджанка значно цікавіша за німкеню. З одного боку, Сафуре Алізаде взяла Європу плітками, що за нею стоять нафтові магнати Азербайджану, які підкуплять конкурс, і вона переможе. З іншого - у пригоді стала міжнародна команда, в руки котрої віддали підготовчий етап співачки. Новини шоу-бізнесу розносяться швидше за вітер, а тим більше коли стосуються не останніх у світі людей. Режисером кліпу на пісню Drip-drop («Крапля») запросили американця Руперта Вейнрайта, який прославився після фільму «Стигмати» (1999) і зняв ролик History для Майкла Джексона. Хореографом-постановником на знімальному майданчику був відомий танцюрист ДжаКуел Найт, який працює з Бейонс Ноулз. А для Європи це грає не останню роль.

 

Україні приємніше, що кліп для Сафуре знімали в Києві в Національній опері і в басейні одного з готелів столиці. Підготовкою керував продюсер і чоловік Руслани Олександр Ксенофонтов, а він точно знає, що треба нерозкрученій дівчинці, щоб завтра вона стала мегазіркою. За його словами, Сафуре кардинально змінилася після роботи з його командою. Ще б пак, раніше була собі співачка з гарним голосом, добре вихована в консервативній родині художника і піаністки, а Олександр придивився до неї і зробив із Сафуре діамантовий секс-символ. Починаючи з ролі в кліпі, дівчина все більше стає схожою на Ані Лорак. Ті ж кучері, коротке плаття, обшите дорогоцінним камінням.

 

У перший день свого перебування в Осло Сафуре встигла тузами побити всіх королів інших конкурсантів. По-перше, журналісти зі всієї Європи не могли надивитися, як довгонога Сафуре на 12-сантиметрових шпильках захоплююче витанцьовувала па на пару із переможцем «Фабрики зірок» із України Денисом Христюком. А, по-друге, сюрпризом стала новина про те, що легендарний серб Желько Йоксимович, який у 2004 році поступився у Стамбулі першим місцем нашій Руслані, записав балканську версію конкурсного хіп-хопового поп-боєвика шведського виробництва Drip Drop. От і сумнівайся після цього у ставках букмекерів.

 

Школяркам, які до болю нагадують Лоліт Набокова, цього разу поступаються і мачо, і досвідчені кралі. За версією букмекерів, за юними артистками наступні посядуть місця привабливий ізраїльтянин Харель Скаат із медляком Milim («Слова»), норвезький 22-річний оперний співак Дідрік Соллі-Танген із романтичною піснею My Heart is Yours («Моє серце належить тобі») та дует блондина Томаса Крістенсена і тайки Христини Шані Chanee & N'evergreen із Данії з композицією In A Moment Like This («У такий момент»). Дехто з музичних критиків передбачає, що за хлопців голосуватимуть або геї, або малолітні дівчатка, які непритомніють від сексуально привабливих співаків на сцені. Та як би там не голосували, однозначно переможе повільна і найнудніша за останні десять років пісня. Чому смаки Європи настільки кардинально змінилися після перемог гуцульської Руслани і монстрів із Фінляндії - не спроможні пояснити навіть в Асоціації любителів «Євробачення» (OGAE). А там, повірте на слово, про конкурс знають усе.

 


Флегматична Альоша - не золота малина, але й не дика Руслана

 

Перед тим як провести Альошу в Осло, на місце у першій десятці для України годі було сподіватися. Букмекери теж напророкували їй далеке 19-те і - ні на сходинку вище. Але час - поблажливий друзяка, взяв і підсунув українку ближче до сонця. Може, кліп із Чорнобиля врятував, а може, й дівчина до вподоби припала, коли «наживо» розгледіли. Тепер пісня Sweet Рeople приєдналася до компанії передовиків. Серед них вірменка Єва Рівас із піснею Apricot Stone. Відомі люди на сцені - запорука успіху, вважає Єва. В Осло з нею виступатимуть популярний російський гітарист Артем Дервєд, а також легендарний у Вірменії дударик Діван Гаспарян.

 

Боснійська група Feminnem представлятиме Хорватію піснею про легку любов Lako Je Sve. Чотири вокалістки віком від 20 до 30 років - одні з передових у рейтингу на «Євробаченні» насамперед завдяки своїм фізичним даним. Надто вже схожі на українську групу «Віа Гра». Пояснювати, в чому їхня перевага перед іншими скромними учасниками конкурсу, гадаю, немає сенсу.

 

Очевидним конкурентом усім дівчатам стануть греки з піснею «Опа!». Мужній Георгос Алкеос із друзями - найяскравіші на цьогорічному конкурсі. На них і дивитися приємно, бо на сцені не часто побачиш п'ятьох здорових чоловіків, які гарно танцюють, і слухати любо, бо співають «Опа!» з національними мотивами.

 

Якби не впевненість Альоші, що вона ні в якому випадку не впіймає облизня на «Євробаченні», можна було б сподіватися, що Україна могла б отримати «золоту малину», як росіянин Петро Неліч із піснею Lost and Forgotten. Букмекери дають йому 28-ме місце серед учасників із 39 країн. За їхніми даними, відсіють у півфіналах Естонію, Боснію і Герцеговину, Литву, Фінляндію, Португалію, Македонію, Польщу, Грузію, Кіпр, Нідерланди, Швейцарію, Словенію і Болгарію.

 

Проводжаючи Альошу в Осло, ніхто не знав, що порадити співачці, бажали лише успіху і сили. Адже попередні учасники «Євробачення» від України - і Вєрка Сердючка, і Світлана Лобода, а тим паче Руслана брали Європу драйвом, дикою енергією і непередбачуваними витівками. Руслана, яка 6 років тому «порвала» Європу, зізналася, що Альоша - самодостатня артистка, їй не треба шматувати на собі сукню, щоб привернути до себе увагу любителів «Євробачення». Але без піар-ходів не обійтися. «У Стамбулі ми придумували багато витівок, - каже Руслана. - Я називала себе нащадком Роксолани, після чого турецькі діти цілували мені на вулиці руки і казали, що я справді реінкарнована дружина султана. Обіймалася пристрасно з музикантами, поїла горілкою журналістів на прес-конференціях, грали разом на трембітах. Тусуватися треба, тоді буде перемога». Альоша вибрала інший хід, скромний, соціальний і без масових тусовок. Не прогорить звісно, але й сліду в історії «Євробачення», як Руслана, не залишить. Ну не завжди ж музичній Європі про Україну говорити. Нехай цього разу потішиться Азербайджан.

 


Очікування:

Топ-10 лідерів рейтингу букмекерських контор у фіналі «Євробачення-2010» (з учорашнім котируванням William Hill)

1. Азербайджан 13:8

2. Німеччина 9:2

3. Ізраїль 7:1

4. Вірменія 10:1

5. Данія 12:1

6. Хорватія 20:1

7. Норвегія 28:1

8. Греція 40:1

9. Швеція 16:1

10. Туреччина 25:1

...29. Україна 150:1

 

Ольга Жук, газета «Україна молода»

 

Фото - «Україна молода»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY