detector.media
18.05.2010 15:03
Найбільше реклами серед ділових видань зібрали «Коммерсантъ», «Комп&ньон» та «Контракти»

У січні-квітні 2010 року більшість ділових та умовно ділових (новинних) тижневиків збільшили доходи від реклами. Як повідомляє ВД «Комерсант-Україна» із посиланням на дані моніторингової компанії «Комунікаційний альянс», прайсова вартість реклами, розміщеної у 15 найпопулярніших виданнях цих сегментів, склала 108,186 млн грн, тоді як в аналогічному періоді 2009-го року вона становила 96,984 млн грн.

 

Найбільші доходи від комерційної реклами (без урахування категорій «ЗМІ», «Розваги» та «Соціальна реклама») отримали газета «Коммерсантъ (Украина)» (17,275 млн грн), тижневики «Комп&ньон» (7,694 млн грн) та «Кореспондент» (7,625 млн грн). Якщо брати до уваги лише «класичні» ділові відання, то третю сходинку обіймають «Контракти» з 5,529 млн грн.

 

 

 

*Під комерційною  рекламою у даному випадку мається на увазі вся реклама за винятком реклами у категоріях «ЗМІ», «Розваги» и «Соціальна реклама», котрі являють собою бартер або саморекламу

** Видання «Контракти за місяць»не моніториться компанією «Коммунікаційний Альянс»

 

Відповідно до даних 1-ї хвилі досліджень Print Media Index Regions 2010 року компанії «TNS в Україні», показники аудиторії одного номеру та піврічної аудиторії серед ділових видань були такими:

 

 

 

Дослідження Print Media Index Regions - вивчення аудиторії  друкованих видань у 8 найбільших  містах України. Генеральна сукупність: населення 8 міст України (Київ, Львів, Одеса, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Сімферополь) віком від 12 до 65 років. Вибіркова сукупність: 20 000 респондентів на рік. Процедура: 2 рази на рік (весна та осінь) опитування 10 000 респондентів методом телефонного інтерв'ю з застосуванням  технології  CATI. При визначенні рівня статку за основу прийняті респонденти у віці 16-65 років.  

         

Згідно рекомендації компанії TNS в Україні щодо аналізу аудиторії друкованих видань, дані проекту MMI Ukraine коректно використовувати для аналізу та медіапланування масових видань, а також широких цільових груп. Дані PMI Regions рекомендовано для роботи зі спеціалізованою пресою (ділові, автомобільні, комп'ютерні і т. ін.) та вузькими цільовими аудиторіями (керівники, спеціалісти, високозабезпечені тощо).

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY