detector.media
13.05.2010 19:18
Верховна Рада звільнила «парламентську четвірку» Нацради

Верховна Рада припинила повноваження членів Національної ради з телебачення та радіомовлення Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка.

 

За звільнення Плаксюка проголосували 366 депутатів (він звільнився з Нацради за власним бажанням 14 квітня 2010 року, нині очолює Держкомтелерадіо), Шевченка - 323 депутати, Лебедєвої - 369 депутатів, Понеділка - 359 депутатів при мінімально необхідних 226.

 

Тепер має бути оголошено конкурс на заміщення відповідних посад (на місце Плаксюка комітет уже оголосив конкурс 28 квітня). Протягом 21 дня парламентські фракції і громадські організації можуть висунути кандидатури на заміщення цих посад, після чого профільний комітет розгляне кандидатури (на це законом відведено до 14 днів) і запропонує їх на голосування в зал.

 

Протягом цього часу - а це понад місяць - Нацрада працювати не зможе, оскільки на сьогодні чинними лишаються три члени Нацради з 8-ми: Володимир Манжосов, Оксана Головатенко, Лариса Мудрак.

 

Щоб уникнути блокування роботи регуляторного органу, голова Нацради Володимир Манжосов пропонував ВР звільняти  членів парламентської четвірки попарно. Проте, очевидно, депутати не пристали на поради голови.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY